in , , ,

USAID voor de rechter gedaagd vanwege Soros-subsidies

De multimiljardair George Soros, wiens organisaties zich in allerlei landen in interne politieke aangelegenheden mengen, is in het vizier van een rechtse organisatie in de gekomen.

De stichting Judicial Watch wil via de rechter afdwingen dat de Amerikaanse regering openheid van zaken geeft over subsidies die zij verstrekt heeft voor projecten van organisaties uit het netwerk van Soros.

Aanleiding zijn beschuldigingen van de Macedonische regering, dat hiermee de facto een poging tot omverwerpen van de Macedonische regering gefinancierd is. Aangeklaagden zijn het Amerikaanse State Department (Ministerie van Buitenlandse Zaken) en de daaronder ressorterende organisatie USAID.

Tom Fitton, voorzitter van Judical Watch, verklaarde in een persbericht:

De regering Obama leek er op uit te zijn het geld van de belastingbetalers voor de financiering van Soros-projecten uit te geven. Trumps vertegenwoordigers bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en bij USAID zouden actie moeten ondernemen om de Obama-Soros-subsidiekraan bloot te leggen.

Judicial Watch daagt de beide instellingen voor de rechter, omdat ze op verzoeken van de organisatie en van diverse Republikeinse Congresleden om informatie over de verstrekte subsidies niet gereageerd hebben.

Feit is dat de Amerikaanse regering tussen februari 2012 en augustus 2016 via een USAID-programma genaamd Civil Society Project bijna vijf miljoen dollar aan de Open Society Foundation Macedonia (FOSM) en vier lokale dochterorganisaties overmaakte. Het programma werd daarop verlengd tot 2021 en het budget volgens gegevens van een jurist van Judicial Watch, William Marshall, zelfs nog verhoogd tot 9,5 miljoen dollar.

“De aan FOSM gelieerde dochterorganisaties ontvangen Amerikaanse belastinggelden via het Civil Society Project van USAID en zijn nauw verbonden met de politieke oppositiepartij [SDSM] in Macedonië [..]. Ze dragen onschuldig klinkende namen, maar ageren politiek subversief.”

Mede door de Amerikaanse subsidies kon de SDSM in de laatste parlementsverkiezingen winst boeken. Hoewel ze regeringspartij VMRO-DPMNE niet voorbij wist te streven, kon de partij een regering vormen met diverse partijen van de Albanese minderheid.

De Albanezen waren in Tirana, gefaciliteerd door de Albanese premier Edi Rama, echter overeengekomen daarvoor zeer hoge eisen te stellen. SDSM-leider Zoran Zaev wilde zo graag regeren, dat hij daar mee akkoord ging. President Gjorge Ivanov oordeelt echter dat ze in strijd zijn met de grondwet en de integriteit van het land in gevaar brengen.

Lees verder via de Bron: Novini.nl

Hulporganisaties werken samen met mensensmokkelaars

Vlak voor de Afrikaanse kust worden ze met duizenden per week opgehaald, en er is geen enkele regering in die er ook maar iets tegen onderneemt.

Op 4 december 2016 schreven en plaatsten we het artikel: ‘Stichting Bootvluchteling helpt tienduizenden illegalen uit Afrika naar Europa te smokkelen’. Het blijkt zelfs nog erger te zijn, want een Italiaanse officier van justitie beschuldigt een groot aantal ‘hulp’organisaties die actief zijn op de Middellandse Zee ervan zelfs samen te werken met de Afrikaanse mensensmokkelaars. De smokkelaars leiden met lichtseinen de reddingsschepen veerboten naar de migrantenvaartuigjes toe.

‘We hebben bewijs dat er directe contacten zijn tussen enkele NGO’s en smokkelaars in Libië,’ verklaarde officier van justitie Carmelo Zuccaro tegenover de Italiaanse krant La Stampa. Het zou dan niet gaan om de grootste organisaties zoals en Save the Children, maar ‘bij de anderen, zoals het Maltese MOAS of de Duitse organisaties, die daar in de meerderheid zijn, ziet het er anders uit.’

Behalve genoemde organisaties worden ook schepen van Jugend Retter, Sea Watch, Sea-Eye, LifeBoat, SOS Mediterranee, Mission Lifeline en Stichting Bootvluchteling als veerdiensten voor illegale migranten ingezet.

De officier van justitie in Catania is een officieel onderzoek begonnen naar de contacten tussen hulporganisaties en mensensmokkelaars. Zo blijken smokkelaars de schepen met lichtseinen naar hun doelen –bootjes vol migranten- te leiden. De zogenaamd ‘in nood’ zijnde migranten worden veelal binnen de 12 mijlszone, dus vlak voor de kust, opgehaald, en vervolgens naar het honderden kilometers verder gelegen Italië gebracht.

NGO’s werken welbewust mee aan bom onder Europa

Dat dit een enorm aanzuigende werking heeft behoeft geen uitleg. Afrikaanse migranten weten nu dat ze amper risico lopen te verdrinken, omdat ze zo goed als zeker toch wel worden opgehaald door Europese schepen. Er blijven echter altijd bootjes omslaan, dus blijven er slachtoffers vallen, en dat worden er niet minder, aangezien het aantal migranten door deze aanzuigende werking enorm toeneemt. Zo werden er in het paasweekend nog eens 8000 Afrikanen naar Europa gehaald.

Waar de NGO’s ook welbewust aan meewerken is het verrijken van de mensensmokkelaars, die op zijn  minst € 500,- tot soms wel duizenden euro’s voor een ‘ticket’ vragen. Impliciet veroorzaken deze ‘hulp’organisaties mede de almaar oplopende maatschappelijke spanningen in Europa, en leggen zij –en hun meestal nietsvermoedende donateurs- door het helpen binnenhalen van honderdduizenden illegalen een bom onder onze samenleving en sociale zekerheid. Desondanks worden op websites van sommige organisaties migranten zelfs aangespoord om te proberen naar Europa te komen.

Syrische ‘vluchteling’ op vakantie naar… Aleppo

We berichtten al eerder van Afrikaanse migranten die in Europa zijn toegelaten, en massaal op vakantie gaan naar precies die landen waar ze zogenaamd uit weg moesten ‘vluchten’. Dat blijken nu zelfs Syriërs te doen. Een Syriër die in oktober 2015 in het kader van ‘gezinshereniging’ naar Duitsland mocht komen, blijkt op kosten van de belastingbetaler 3 weken lang op vakantie te zijn gegaan naar… Aleppo, waar een deel van zijn familie woont. Blijven wilde hij er niet, want de levering van en elektriciteit was er niet stabiel genoeg (2).

Migrant ‘wegens culturele achtergrond’ vrijgesproken na brute verkrachting

Naast Zweden lijkt in Duitsland de maatschappelijke-culturele-economische zelfmoord van Europa het verst gevorderd. Een van de talloze voorbeelden: een Turkse migrant die een Duitse vrouw vier uur lang dermate bruut verkrachtte, dat ze wekenlang niet kon lopen, werd door justitie vrijgesproken ‘vanwege zijn culturele achtergrond’. De rechters twijfelden niet aan de verkrachting en geloofden de vrouw op alle punten, maar ‘konden niet beoordelen of de Turk op grond van zijn culturele achtergrond de seksuele daad wel als een verkrachting beschouwde.’


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Je verwacht het niet: AIVD en MIVD bewaren onterecht verzamelde hackdata

Roundup in EU toegestaan omdat Monsanto wetenschappelijke onderzoeken beïnvloedde