in ,

Veelgebruikte vaccinatienaalden kunnen kankerverwekkende stoffen lekken

Injectienaalden van het veelgebruikte merk Terumo moeten onmiddellijk van de markt worden gehaald omdat er lijm uit kan komen. Dat zeggen experts in het -programma Dossier EenVandaag. Miljoenen van deze naalden worden gebruikt in ziekenhuizen en voor vaccinaties.

De productieproblemen bij Terumo Europe zijn al jaren bekend, maar met de informatie is tot nu toe nog niets gedaan. De vaccinatienaalden worden nog steeds op grote schaal verkocht grote farmaceuten zoals GlaxoSmithKline en Merck.

De klokkenluider zei dat het probleem al minstens vier jaar speelt, maar dat alles binnenskamers wordt gehouden. “Het is een soort doofpot,” zei hij. “Iedereen weet het al lang, maar niemand durft erover te praten. Ze spelen al jaren met de gezondheid van mensen, denken alleen aan en verkopen aan klanten.”

Volgens de klokkenluider is er in Nederland met minimaal honderdduizenden naalden iets mis. Sanofi Pasteur MSD en GlaxoSmithKline gebruiken de naalden voor vaccins die worden geleverd aan het voor het Nederlandse Rijksvaccinatieprogramma. De vaccinaties voor DKTP, BMR en Hepatitis A zijn voorzien van de naalden van Terumo.

Niet verbaasd

Vooral jonge kinderen krijgen vaccinaties toegediend op consultatiebureaus. “Ik vind dit verschrikkelijk,” zei kinderarts Gavin Ten Tusscher.

Bekijk de uitzending hier

 

Lees verder via NineForNews.nl.

Photo by Thomas van de Vosse


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hier betalen we dus belasting voor: slechts 1 op de 10 inbraken opgelost

Je doet een studie geneeskunde en dan: Moslima’s weigeren uit de kleren te gaan en klagen Erasmus MC aan