in , , ,

VVD en van Baalen: Oekraïne referendum druist in tegen de grondwet en democratie 

De VVD heeft grote moeite met het aanstaande over het associatieverdrag van de  met . De leider van de VVD-delegatie in het , Hans van Baalen, vindt dat een uitslag van het referendum niet klakkeloos door de regering moet worden overgenomen. “Het is idioot”, zo waarschuwt hij, “om een raadgevend referendum in feite bindend te laten zijn.”

Van Baalen: “Het is bovendien tegen de grondwet, tegen de . De Eerste en Tweede Kamer hebben het recht om een verdrag te ratificeren en ze hebben allebei voor gestemd. De regering heeft onder het verdrag z’n handtekening gezet. Er moeten dus dwingende redenen zijn om die handtekening uit te gommen.”

Van Baalen waarschuwt ook voor een beschadiging van het internationaal aanzien van Nederland bij een eventueel ‘nee’. Want kan Nederland dan nog wel internationale verdragen afsluiten? “We krijgen ook nog een handelsverdrag met Amerika. Kan daar dan ook een referendum over worden gehouden? In feite wordt het dan wel heel moeilijk.”

Op de vraag of Nederland dan te kijk staat als een onbetrouwbare partner zegt van Baalen: “Dat is wel een probleem ja.”

Lees verder bij de Bron: Nieuwsuur

Een referendum is niet democratisch? Snapt u het nog… Met de dag gekker!

Photo by Sebastiaan ter Burg


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ric
5 jaren geleden

Zorg dat he deze Vetvlek op je bumpers krijgt -wel met je ruitetenwissers anb

Jan de Boer
5 jaren geleden

Landverraders afschieten en snel want een grote oorlog staat voor de deur als deze idioten hun gang gaan.

D. G. Neree
5 jaren geleden

Van Baalen vindt het democratischer als de bevolking te hoop loopt op het Binnenhof en Premier Rutte met geweld verdrijft.

Jan steintjes
5 jaren geleden

Als van baalen nu eens echt aan het werk gaat in Brussel en nu eens goed uitlegt wat er nu echt zo ontzettend goed is voor Europa. Oekraïne heeft nul komma nul te verhandelen. het land is failliet. en de Europese bobo’s denken alleen aan hun eigen zak. ze zijn natuurlijk zo graag in Oekraïne omdat dat volk van de zelfde corrupte zooi is als het Europees parlement.

Ger
Antwoord aan  Jan steintjes
5 jaren geleden

Oekranie !! Daar is 31 miljard € Euro voor uit getrokken. Oekranie had eerder al 20 miljard Euro ontvangen. Hrt Nederlandse deel wordt uit onze pensioen potten gestolen. En de politieke Crimis vertellen ons burger dat de premies omhoog gaan – en er wordt minder pensioen uit gekeerd

sst
5 jaren geleden

Wordt bijna onuitvoerbaar als men al die politieke onbenullen persoonlijk moet gaan beveiligen

5 jaren geleden

wat kost een beetje goeie sniper tegenwoordig , ?
deze mensen , deze volgevreten rolmops, deze ,
wi cum tu hilp yu , cum tu iju met dat vingertje op de maidan
samen met die volledig gestoorde tandenfee Verhofstadt
zo iemand moet toch in de ongebluste kalk gezet worden ?
dit afschuwelijke stuk VVD vuil ,

gr. bobzelf

saandeknikker
5 jaren geleden

Als men nu maar vast een bindend verdrag sluit dat deze heer Van Balen zijn straf in de toekomst en in het hiernamaals niet zal ontlopen,WIJ zijn zijn vingertje daarbij in Oekraïne hoofdstad niet vergeten samen met zijn partner in crime Verhofstadt voor de grootte baas in Brussel een beetje de gulle gever uithangen,van andermans geld natuurlijk,de rechtmatig gekozen president was nog niet het land uit of deze heren waren al bezig om de bevolking angst aan te praten,de zelfde tactiek die in Nederland ook toegepast wordt haat en angst zaaien alsof zij geen tweedeling willen die toch al jaren bestaat,zij de overheid en WIJ HET GEWONE VOLK,hadden wij na 1945 maar door gezet en er gelijk een republiek van gemaakt,dan hadden wij nu niet zo`n poppenspel gehad,de democratie is teneinde maar dat was natuurlijk ook wel voorspelbaar als je meer en meer politieke partijen toestaat te bestaan zodat er niet snel overeenstemming is. wordt vervolgd als het mee zit.en blijven lachen doei.

Antwoord aan  saandeknikker
5 jaren geleden

Ja, ik hoop samen met U Neurenberg 2.0 , dan wel Guillotiene malieveld
nog mee te maken
hem doodschoppen , heb ik trouwens ook geen problemen mee hoor ,
15 jaar lang 1 van de mooiste landjes ter wereld naar de filistijnen helpen ,
Mijn enige echte vraag is ??
Waar denken deze zakken vullende landverraders en NSB ers straks naar toe te verdwijnen ??

Ik hoop voorop te lopen tijdens deze van baalen c.s. razzia’s !

Stt
Antwoord aan  bobzelf
5 jaren geleden

Snipers inzetten.
.
Het zijn immers criminelen.

Pro EU
5 jaren geleden

Beetje kansloos die reacties hier. Daar kan de mijne dus nog wel bij…

Jules Vismale
5 jaren geleden

Mislukte hansworst en huichelachtige blaaskaak die je bent, Hans Van Baalen! Sinds wanneer druist een referendum in tegen de grondwet en democratie? Als burgers eerlijk mogen gaan stemmen over waar zij het nou wel en niet over eens zijn dan is dat pas echt democratisch te noemen.
Toen wij in 2005 eerlijk mochten gaan stemmen over hoe de (voor iedereen onbegrijpelijke) Europese Grondwet er wel of niet moest komen, ik was zelfs tijdens een campagne met enkele kennissen in Utrecht waar een tegenstander aan mij vroeg of ik daar tegen wilde stemmen en dat ik niets liever wilde dan ‘NEE’ stemmen, werd het in het geheim verworpen! Zowel Frankrijk als Nederland stemden tegen en dankzij die stomme premier van een Jan Balkenende (Bak-ellende!) kwam deze er toch via het even ondemocratische Verdrag van Lissabon en durfde Balkenende ons nog de les te gaan lezen dat wij ‘JA’ moesten stemmen om de Fransen een lesje te leren! De klootzak van een minister Laurens Jan Brinkhorst praatte ons zelfs angst aan door te beweren dat als we tegen zouden stemmen in Europa het licht uitging!
Jammer genoeg voor hem gaat het licht al uit door hun oerstomme opvolgers en ik vergeet ook niet snel dat Balkenende in 2004 nog het lef had om te verkondigen dat kolonel Claus von Stauffenberg (1907-1944), de man die op 20 juli 1944 probeerde om Adolf Hitler met een Engelse bom op te blazen hoewel dit mislukte, de “grondlegger’ zou zijn voor het Verenigd Europa, iets wat juist Hitler al wou! En hoe spijtig was het niet dat die Balkenende niet eens een stevige klap in zijn idiote uilengezicht had gekregen omdat hij de aanslag door graaf Stauffenberg schandelijk misbruikte!
En terug te komen op Van Baalen en alle mensen op E.J. Bron die bij het referendum over het verdrag met Oekraïne gaan stemmen en ‘Nee’ zeggen (dat doe ik namelijk eveneens) waarna van Baalen het gore lef heeft om dit af te wijzen: ga desnoods naar het Binnenhof in Den Haag toe en jaag dat stuk stront en zijn kornuiten weg en bekogel hen desnoods met stinkende modder en vuilnis! Dan weten ze pas goed hoe verschrikkelijk lang wij al van hen BALEN!

Zweedse politie stopt DUIZENDEN “vluchtelingen” misdrijven in de doofpot

Vakantieparkkeizer Peter Gillis: Zo kun je miljoenen verdienen aan asielzoekers (video)