in , , ,

VVD en van Baalen: Oekraïne referendum druist in tegen de grondwet en democratie 

1406490948 52227915cc VVD

De VVD heeft grote moeite met het aanstaande referendum over het associatieverdrag van de EU met Oekraïne. De leider van de VVD-delegatie in het Europees parlement, Hans van Baalen, vindt dat een uitslag van het referendum niet klakkeloos door de regering moet worden overgenomen. “Het is idioot”, zo waarschuwt hij, “om een raadgevend referendum in feite bindend te laten zijn.”

Van Baalen: “Het is bovendien tegen de grondwet, tegen de democratie. De Eerste en Tweede Kamer hebben het recht om een verdrag te ratificeren en ze hebben allebei voor gestemd. De regering heeft onder het verdrag z’n handtekening gezet. Er moeten dus dwingende redenen zijn om die handtekening uit te gommen.”

Van Baalen waarschuwt ook voor een beschadiging van het internationaal aanzien van Nederland bij een eventueel ‘nee’. Want kan Nederland dan nog wel internationale verdragen afsluiten? “We krijgen ook nog een handelsverdrag met Amerika. Kan daar dan ook een referendum over worden gehouden? In feite wordt het dan wel heel moeilijk.”

Op de vraag of Nederland dan te kijk staat als een onbetrouwbare partner zegt van Baalen: “Dat is wel een probleem ja.”

Lees verder bij de Bron: Nieuwsuur

Een referendum is niet democratisch? Snapt u het nog… Met de dag gekker!

Photo by Sebastiaan ter Burg cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
050216sweden 768x403

Zweedse politie stopt DUIZENDEN “vluchtelingen” misdrijven in de doofpot

peter gillis zo kun je miljoenen

Vakantieparkkeizer Peter Gillis: Zo kun je miljoenen verdienen aan asielzoekers (video)