in ,

Waarom u tegen polio bent ingeënt

Nu we toch bezig zijn om tot op de bodem uit te zoeken waarom de farmaceutische industrie sinds Rockefeller de injectienaald als wapen gebruikt, een verhaaltje over de vreselijke ziekte polio. We kenden het vroeger ook als kinderverlamming. Gelukkig kwam er na jarenlang onderzoek een vaccin, zodat het verdween.

Deze inenting werd niet verplicht, naast andere inentingen voor kinderen, die wel werden verplicht. Bij het opkomen voor de militaire dienst werd het herhaald. Er zijn twee soorten vaccins.

(1) Salkvaccin

Dit type vaccin is ontwikkelt door J.E. Salk, een Amerikaanse bioloog. Dit vaccin bestaat uit een dood poliovirus. Het wordt bereid door het poliovirus te inactiveren met behulp van chemische middelen. Het vaccin bevat alle drie de typen poliovirus. Bij dit vaccin zijn er meerdere injecties nodig. Het is de dure optie en wordt daarom in een cocktail met andere entstoffen gebruikt. De meningen zijn erover verdeeld of dat wel een optimale methode is.

(2) Sabinvaccin

Het sabinvaccin is ontwikkelt door A.B. Sabin, een Amerikaanse kinderarts. Het vaccin werd vanaf de periode 1956 – 1963 overal ter wereld preventief gebruikt tegen polio. In die tijd was polio nog een veel voorkomende ziekte. Het vaccin bestaat uit een levend maar verzwakt poliovirus.

Doordat de hoeveelheid poliovirus in het vaccin zo laag is, ontstaat er geen ziekte maar wel maakt het lichaam antistoffen aan. Dit vaccin wordt via de mond ingenomen. Het voordeel hiervan is dat iedereen het aan zijn kind kan geven, er is dus geen medisch personeel voor nodig.

Veel voorstanders van vaccinatie hebben het graag over de successen van de titanenstrijd tegen het poliovirus en menen zodoende carte blanche te hebben voor allerlei andere vaccinaties. Een en ander behoeft – zoals altijd – toch weer enige nuancering.

Wat is polio (Poliomyelitis)?

In de eerste plaats is het belangrijk te weten, dat polio van origine geen uitzonderlijke ziekte was, vergelijkbaar met een verkoudheid of influenza. Polio verloopt meestal zonder verschijnselen (90 tot 95 procent van de infecties). De meeste mensen ….

Lees verder bij de bron: De Binnenlandsche Bataafsche Courant

Photo by Joelk75


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Is er dan toch een verband tussen 5G en coronavirus?

‘Coronavirus mogelijk ook een soa’