in , , , , ,

Wel degelijk Belgische wapens gebruikt in Jemen, staat gewoon op video

belgische wapens oorlog geweld

De Belgische overheden hebben steeds ontkend dat Belgische wapens in zou zetten in de oorlog in . Uit het onderzoeksproject #BelgianArms, blijkt echter het tegendeel.

Bij het onderzoek van #BelgianArms werd gebruik gemaakt van honderden 's van het conflict in Jemen die op sociale media circuleren, overheidsdocumenten en andere publiek toegankelijke gegevens.

Volgens de VN is het de ergste humanitaire ter wereld.

De Saoedi's kopen in ons land voornamelijk wapens van het Waalse FN Herstal. Volgens de Waalse minister-president Willy Borsus (MR) verkoopt Wallonië sinds 2017 geen wapens meer aan het Saoedische leger. Wel worden er wapens verkocht aan de Saoedische Nationale Garde, die onafhankelijk van het leger is.

Hiernaast vond men bewijzen dat de Saoedi's in geproduceerde FN F2000-geweren gebruiken in Jemen. Deze werden verkocht via het Foreign Military Sales-programma van het Amerikaanse ministerie van . Ook de Houthi's blijken de wapens te gebruiken.

Daarnaast ontdekte men dat de autoriteiten van het golfstaatje Bahrein Belgische pantservoertuigen gebruikte tegen de sjiitische betogingen…

Lees verder bij de bron: sceptr.net

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Junckers migranten

De dronkaard van Europa verkozen tot ‘Europees Leider van het Jaar’

gevangenis 1557307518

Gevangenissen onderbezet: Laat ze maar blowen, dat houdt ze rustig met vrije instroom drugs en wapens