in , , ,

JIT vaart blind op twijfelachtige CIA bron Bellingcat bij aanwijzen ‘Russische daders’ MH17

19308827970 7c9dafd486 Eliot Higgins

Het Russische ministerie van Defensie heeft een video vrijgegeven waarop is te zien hoe een Amerikaanse B-52 bommenwerper wordt onderschept door twee Su-27 gevechtsvliegtuigen. De B-52, die kernwapens kan vervoeren, vloog boven de Zwarte Zee en zou op een koers hebben gelegen voor een ‘schijnaanval’ op de Krim.

Samen met de conclusies van het JIT, dat vandaag op grond van nieuw ‘bewijs’ 12 personen, waaronder de Rus Igor Girkin (3), als schuldigen van de MH17 ramp vijf jaar geleden aanwees, kunnen deze ontwikkelingen als de volgende stap naar een NAVO oorlog tegen Rusland worden gezien.

Volgens Amerika had de B-52 deelgenomen aan de jaarlijkse NAVO oefening BALTOPS, die deze keer vanuit (het niet Baltische land) Roemenië plaatsvond. Een bericht dat gebaseerd zou zijn op Amerikaanse militaire bronnen en radar informatie stelt dat de B-52 in een ‘rechte lijn op de Krim’ zou zijn afgevlogen, wat ‘een schijnaanval geweest kan zijn.’

De Krim sloot zich enkele jaren geleden op democratische wijze met bijna unanieme steun van de bevolking aan bij Rusland, maar wordt in de Westerse media nog steeds valselijk een ‘annexatie’ of ‘bezetting’ genoemd.

Westen kruipt steeds dichter naar grenzen Rusland

Ook boven de Baltische Zee zou een B-52 zijn onderschept. Die bommenwerper zou daarna om onbekende redenen een noodlanding hebben moeten maken in Groot Brittannië. Het Russische ministerie van Defensie wees erop dat NAVO toestellen steeds vaker ‘gevaarlijk dicht’ bij het Russische luchtruim komen.

De afgelopen jaren is het aantal incidenten met bijna confrontaties tussen Westerse en Russische vliegtuigen en schepen fors toegenomen. Het Pentagon heeft het steeds over ‘Russisch onprofessioneel gedrag’, terwijl het Kremlin voortdurend wijst op de fors toegenomen Westerse militaire activiteit langs de grenzen met Rusland, wat uiteindelijkals een rechtstreekse bedreiging met oorlog kan worden opgevat. (1)

Conclusies JIT van meet af aan doorgestoken kaart

Zoals onze lezers weten is het complete onderzoek naar MH17, nu bijna 5 jaar geleden, een belangrijk onderdeel in het manipuleren en opzetten van de Westerse publieke opinie tegen Rusland. Op deze site hebben we de afgelopen jaren uitgebreid de vele verdachte feiten besproken, op basis waarvan ‘de Russen’ van meet af aan –letterlijk toen de wrakstukken nog maar amper op de grond terecht waren gekomen- al de schuld moesten krijgen.

Enkele van de argumenten dat om doorgestoken kaart gaat is de uitsluiting van Rusland als volwaardige onderzoekspartner, terwijl Oekraïne, een andere mogelijke dader, juist in het JIT werd opgenomen en zelfs vetorecht kreeg over welke informatie er mocht worden gepubliceerd.

Dit was niets anders dan een versie van ‘de slager die zijn eigen vlees keurt’. Het maakte het bij voorbaat onmogelijk dat serieus naar Oekraïne als potentiële schuldige van de MH17 werd gekeken, en dat terwijl daar juist zeer sterke aanwijzingen voor waren – zaken die echter grotendeels door het JIT zijn genegeerd, juist omdat het regime in Kiev werd toegestaan dit te blokkeren.

Twijfelachtige bron: het nauw aan de CIA verbonden Bellingcat

Dezelfde gerede twijfels kunnen bij het aanwijzen van 12 Russische en/of pro-Russische daders worden gezet. Wij zeggen niet dat deze mannen het pertinent niet gedaan kunnen hebben, maar wel dat de bron die dit beweert, Bellingcat, een bureau met een hoogst twijfelachtige reputatie is. Bellingcat werd opgericht door ene ‘Moses Brown’ die ‘bewijzen’ presenteerde dat de Syrische president Assad gifgas tegen zijn bevolking had gebruikt, en ook andere oorlogsmisdaden had gepleegd.

Uitermate pikant: Bellingcat gelinkt aan Daesh/ISIS

Nadat gebleken was dat Brown zijn ‘bewijzen’, die een Amerikaanse invasie van Syrië hadden moeten rechtvaardigen, had vervalst, ruilde hij zijn (vermoedelijke CIA) pseudoniem in voor de naam Eliot Higgins. Zogenaamd via ‘crowdfunding’ verzamelde hij een behoorlijk en goed (door de CIA?) betaald team om zich heen, compleet met vertalers. Ook als Higgins baseerde hij zijn artikelen voornamelijk op informatie en inlichtingen van de Oekraïense geheime dienst (en dus de CIA).

Op grond van Higgins’ ‘informatie’ werd het verhaal steeds wilder. Toen de Amerikaanse/NAVO oorlog tegen Rusland (in en om Oekraïne en Syrië) maar uitbleef, beweerde hij zelfs dat het niet presenteren van bewijs van Russische betrokkenheid bedoeld was om Rusland vrij te pleiten. Ook beschuldigde hij de Europese regeringen ervan niet genoeg gedaan te hebben om het luchtruim boven het Oekraïense oorlogsgebied te sluiten, wat een idiote bewering was, want die hebben daar helemaal geen zeggenschap over.

Conclusies JIT door CIA gedicteerde oorlogspropaganda

Directe bewijzen dat Higgins een CIA agent is zijn er niet, maar er zijn wel heel veel aanwijzingen voor. Dat houdt automatisch in dat alle conclusies die tot nu toe door het JIT werden getrokken, inclusief de beschuldingen van vandaag, vrijwel zeker door de CIA zijn bepaald en gedicteerd, en door iedereen die nog enige waarde hecht aan zaken zoals objectiviteit en onafhankelijkheid genegeerd kunnen worden. (2)

Alleen het regime in Kiev en de transatlantische globalisten in Brussel en Washington hebben baat bij het volhouden van deze schandalige anti-Russische leugenpropaganda. Keer op keer blijkt het grote einddoel immers de ondergang van Rusland te zijn, desnoods met militaire middelen. Dat het Kremlin dat niet rustig gaat zitten afwachten moge duidelijk zijn. De gevolgen van deze onbeschaamde Westerse agressie zouden voor ons allemaal wel eens catastrofaal kunnen zijn.

Lees verder bij de bron: Xandernieuws

Photo by boellstiftung cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
klimaat doom

Klimaatvoorspellingsmodellen zijn allemaal gemanipuleerd om valse ‘bewijzen’ te produceren

groenlinks en drugs

GroenLinks de gekste! Wethouder blijkt overlastgevende drugsgebruiker, gearresteerd en afgevoerd