in , , ,

Werken tot je dood – Editie Aegon, pensioenleeftijd moet op korte termijn naar 70 jaar

15103266939 b5ec4c454f pension

En dit keer is het BNR en Aegon die u maar even duidelijk maken hoe uw toekomst eruit gaat zien in de hoofdjes van de huidige lichting van bestuurlijke elite en het grootbedrijf:

Als de pensioenleeftijd op korte termijn niet naar 70 jaar gaat, gaan de premies flink omhoog en de pensioenuitkeringen hard naar beneden.

Dat stelt vermogensbeheerder Aegon Asset Management. 70 jaar als pensioengerechtigde leeftijd wordt wennen, maar sluit volgens [Herialt] Mens wel aan bij de oorspronkelijke gedachte achter de pensioenuitkering.

In de negentiende eeuw ontstonden er pensioenvoorzieningen voor de laatste levensjaren, waarin mensen fysiek niet meer in staat waren tot werken. ‘Maar tegenwoordig zijn mensen van 70 jaar gemiddeld genomen nog in staat tot werken.

Eenmaal als loonslaaf in het systeem, dan ben je slaaf tot het einde van je leven. Zo niet vrijwillig in loondienst, dan wel met dwangarbeid.

En ja, het negatieve rentebeleid van bankiers wordt ook hier mede de schuld gegeven, maar ondertussen is de pensioenpot volgens mij nog nooit groter geweest. Maar ja, die geven we nu juist uit handen. Dit is trouwens beleid van dezelfde mensen die de economie hard saboteren, de bankiers, ze besluiten nu dat u tot uw 70ste moet werken.

De Bankiers zeggen feitelijk: Niets aan te doen,  zo is de economie nu eenmaal, dus: werken tot je er dood bij neervalt, of anders…! (en let niet op de man achter het gordijn) Dat het gelukkig ook anders kan, en significant beter, maakt Gerhard Hormann duidelijk.

Lees verder via de Bron: Lang Leve Europa!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 Gratis geld

Eigen burgers laatst: EU gaat gratis gevulde creditcards verstrekken aan vluchtelingen in Turkije

475183771 617479680c computer patient

Zorgdossiervredebreuk: Tweede Kamer wil zorgverzekeraars inzage geven in medische dossiers