in , , ,

Werken tot je dood – Editie Aegon, pensioenleeftijd moet op korte termijn naar 70 jaar

En dit keer is het BNR en Aegon die u maar even duidelijk maken hoe uw toekomst eruit gaat zien in de hoofdjes van de huidige lichting van bestuurlijke elite en het grootbedrijf:

Als de pensioenleeftijd op korte termijn niet naar 70 jaar gaat, gaan de premies flink omhoog en de pensioenuitkeringen hard naar beneden.

Dat stelt vermogensbeheerder Aegon Asset Management. 70 jaar als pensioengerechtigde leeftijd wordt wennen, maar sluit volgens [Herialt] Mens wel aan bij de oorspronkelijke gedachte achter de pensioenuitkering.

In de negentiende eeuw ontstonden er pensioenvoorzieningen voor de laatste levensjaren, waarin mensen fysiek niet meer in staat waren tot werken. ‘Maar tegenwoordig zijn mensen van 70 jaar gemiddeld genomen nog in staat tot werken.

Eenmaal als loonslaaf in het systeem, dan ben je slaaf tot het einde van je leven. Zo niet vrijwillig in loondienst, dan wel met dwangarbeid.

En ja, het negatieve rentebeleid van bankiers wordt ook hier mede de schuld gegeven, maar ondertussen is de pensioenpot volgens mij nog nooit groter geweest. Maar ja, die geven we nu juist uit handen. Dit is trouwens beleid van dezelfde mensen die de hard saboteren, de bankiers, ze besluiten nu dat u tot uw 70ste moet werken.

De Bankiers zeggen feitelijk: Niets aan te doen,  zo is de economie nu eenmaal, dus: werken tot je er dood bij neervalt, of anders…! (en let niet op de man achter het gordijn) Dat het gelukkig ook anders kan, en significant beter, maakt Gerhard Hormann duidelijk.

Lees verder via de Bron: Lang Leve Europa!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
wally de stoker
4 jaren geleden

Aegon de woeker polis fraudeurs aan namen en feiten die hier mee voor de dag komen
en op de brandstapel met die lui
en al die ambtenaren die er vervroegd uit gaan de draak steken met het gewonen koetjes volk
met 62 er uit en vol door betaald krijgen tot 67 wat een boeven
hoe lang pikken we dit nog .
we laten ons hoop ik niet meer voor het lapje houden met loze verkiezings beloftes

Nostradamus
4 jaren geleden

Volgens mij zijn de pensioenregelingen van onze slavendrijvers ofwel kabinet- en parlementsleden nog steeds niet aangepast aan de actuele rekenrente, niemand die daar een motie over indient……
De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden voor parlementsleden zijn uberhaupt boven modaal en de speciale wachtgeldregeling navenant want wie wil er nu een ex parlementslid € 8000.- per maand betalen terwijl ze niets presteren? Die komen moeilijk aan de bak en hebben werkelijk tropenjaren achter de rug. Jarenlang zo’n zware arbeid verrichten hakt er lichamelijk in net als bij de vele bouwvakers die wél door de citruspers zijn gehaald!
Bah, bah wat een zootje ongeregeld!

Martin K.
4 jaren geleden

Pensioen, Martin K.

Ik heb veel begrafenissen ervaren,…..mijn advies, neem zo vroeg mogelijk je pensioen op, dan ben je veel gelukkiger!
Vreemd dat men arbeid zo hoog in het vaandel heeft staan! Mensen willen erbij horen, omdat ze kennelijk niets anders kunnen (opvoeding) of durven! Bovendien maakt werk helemaal niet gelukkig, dat is in onderzoek aangetoont (ja, er wordt wat onderzocht door al die academici). Uit schaamte loopt niemand daarmee te koop, toch is dit de harde realiteit, werk is niet leuk! Geef die baan aan jongeren, die staan te popelen om te werken! Het is toch absurd dat ouderen doorwerken, terwijl hoog opgeleiden jongeren werkloos aan de kant staan!
De meeste pensioenfondsen maken het mogelijk om uit je pensioenpot het AOW bedrag naar voren te halen. OK, dan wordt het ouderdomspensioen wel lager, maar daar wringt de schoen, niet iedereen wordt 93 jaar, sterker de helft van de mannen is overleden voor de leeftijd van 71 jaar!

Ik had een prima baan, maar miste iets in dit leven, voelde me niet prettig met al die verplichtingen.
Bovendien hou ik niet van gokken, want niemand weet immers hoe oud hij wordt, neem liever het zekere voor het onzekere om nog een paar jaartjes te kunnen genieten. Ik ben met vervroegd pensioen gegaan op mijn 55e jaar en heb daar nooit een seconde spijt van gehad. Eindelijk vrijheid, opstaan wanneer ik op een natuurlijke manier wakker wordt, naar bed gaan wanneer ik dat wil. Mijn huwelijk is nu nog beter, mijn echtgenoot is zielsgelukkig, omdat ik alle tijd neem voor onze relatie, veel uitgaan, reizen, genieten van de kleinkinderen en plezier maken, hobby’s zat.
Natuurlijk moet ik het met veel minder doen, maar daar is een mouwtje aan te spelden. Ik heb geen dure Mercedes meer nodig om elke ochtend in de file te staan, neem wat vaker de fiets en als het regent kan ik altijd thuis blijven.

Sinds mijn vervroegd pensioen maak ik elke ochtend een dansje van blijdschap, mijn god, wat ben ik gelukkig, heb geen lichaamlijke klachten meer, zoals vermoeide ogen, pijnlijke rug en een muisarm van de PC, omdat ik daar gedwongen minstens 6 uur per dag achter zat. Geen stress, omdat de klus vandaag nog af moet! Geen chagrijnige en jaloerse collega’s, geen peptalks van directieleden, die alleen met hun bonussen en ego bezig zijn, geen lastige en vervelende klanten, geen scorekaarten met cijfers alsof je op de lagere school zit, geen cursussen en eeuwige opleidingsplannen. Geen reorganisaties, omdat de concurentie in China goedkoper is. De bedrijfscultuur bootst gewoon met de beginselen van de democratie, waarin je leert dat ieder gelijk is. Ik heb nergens zoveel ongelijkheid gezien als in het bedrijfsleven, gewoon asociaal!

Wat een verlossing, wat een verademing, wat kan het leven prachtig zijn, zonder werk. Je zou bijna denken, dat werken totaal niet bijdraagt aan geluk, maar dat zie ik anders, het is een bodem, om een huis te kopen, een pensioenpot op te bouwen en status, want bijstand klinkt niet echt positief, toch!
Ik ben dus best blij dat ik vroeger een premie koopwoning heb gekocht, waar ik overigens nooit 1 euro van heb afgelost, lang leven de aflossingsvrije hypotheek. De huidige lage rente compenseert de uitgebleven indexering van de pensioenen.

Ok, en als ik echt oud wordt geen probleem, want de AOW uitkering blijft altijd staan voor mensen die vroegtijdig hun pensioenpotje leegmaken, hierdoor slaap ik ook beter, heb immers al genoeg sociale lasten en belastingen betaald, maar ik loop niet op de muziek vooruit, eerst maar proberen om 70 jaar te worden, dat gaat mogelijk een stuk makkelijker, zonder al die arbeid, hoera, geweldig! Daarnaast kan ik altijd nog de overwaarde van het eigen huis benutten, maar dat zie ik dan wel. Kan het iedereen aanraden, stop met arbeid zodra dat kan en leef je eigen leven in vrijheid!

wally de stoker
4 jaren geleden

Herialt] Mens ziet ons als het domme schaap boven dit artikel .
martien K groot gelijk als je het zo kan redden helaas kunnen wij niet met vroeg pensioen
je ben waarschijnlijk militair of brandweer man geweest en al langer dus
dat genieten zit er voor ons nog niet in bouw jaar 1954 wordt twee jaar aow door de neus geboord door de god verneukers uit den haag .
probeer dat maar eens terug te pakken .
ma zei altijd een dief kun je niet bestelen .

4 jaren geleden

Bende laffe wereldvreemde onnozelaars!!!

Eigen burgers laatst: EU gaat gratis gevulde creditcards verstrekken aan vluchtelingen in Turkije

Zorgdossiervredebreuk: Tweede Kamer wil zorgverzekeraars inzage geven in medische dossiers