in , , ,

Compleet aan de grond door zorgkosten: ‘Dat dit in Nederland kan’

via http://blog.zorgkiezer.nl/zorgverzekeringen/infographic-welke-zorgverzekeraars-horen-bij-elkaar/

Door de hoge zorgkosten in Nederland komen veel Nederlanders in de financiële problemen. Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat dit verregaande consequenties kan hebben.

Er moeten huizen verkocht worden, scheidingen aangevraagd of niet meer op vakantie kunnen om de kosten te betalen.

De hoge eigen bijdragen en de kosten die niet worden vergoedt door de zijn de boosdoener. Soms betalen mensen nu nog af aan de kosten die in vorige jaren zijn gemaakt. Voor mensen met een laag inkomen zijn de zorgkosten al een probleem, maar voor langdurig zieken is het bijna helemaal niet meer op te brengen.

Men verdient dan minder omdat men minder werkt.

Nauwelijks kunnen rondkomen doordat de zorgkosten de pan uitrijzen: duizenden Nederlanders hebben hier last van. Stephanie heeft de zenuwziekte MS en leeft van 500 euro per maand, waarvan een groot deel op gaat aan medicijnen en hulpmiddelen. “De kosten houden me elk moment van de dag bezig.”

“Elke dag ik: kan ik mijn rekeningen betalen?”, vertelt Stephanie aan RTL Nieuws. “Door de medicijnen die ik slik, heb ik veel tandbederf. Maar zomaar naar de tandarts gaan, kan ik niet.”

‘Afhankelijk van anderen'

De ziektekosten worden grotendeels vergoed, maar bepaalde medicijnen niet. Sommigen kosten een paar tientjes, anderen honderden euro's. “Laatst moest ik 130 euro aftikken voor aangepaste schoenen”, vertelt Stephanie. “Als er 500 euro per maand binnenkomt, is dat een heel groot deel van je inkomen.”

Met het van haar vriend erbij redden ze het vaak nét, maar er zijn ook geregeld momenten dat ze hulp van haar ouders of vrienden moet inschakelen. “Dat voelt niet fijn”, zegt Stephanie. “Ik probeer juist zo zelfstandig mogelijk te leven, met de hulpmiddelen die ik heb. Maar doordat de zorgkosten zo hoog zijn, ben ik op een andere manier toch afhankelijk van anderen.”

Progressieve

Wat de situatie extra vervelend maakt,

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De volgende leugen? ‘Terugdraaien van hogere energietaks lijkt een loze belofte’

We worden allemaal geboren als creatief genie en school doodt dit