in

EU weigert vragen over subsidies Europese Unie aan Nederlandse media te beantwoorden

Zowel weekblad Elsevier als de Europarlementariër Derk Jan Eppink van Forum van Democratie hebben getracht bij de Europese Commissie te achterhalen welke journalisten en media in Nederland subsidie vanuit de Europese Unie ontvangen.

Dat is niet gelukt, want de Europese Commissie weigert duidelijk te maken wie de ontvangers precies zijn. Over het jaar 2018 en 2019 zou het maar liefst om 165.000 euro gaan voor mediaprojecten die ‘pasten in EU-beleid’.

Eerder dit jaar werd in de Brits media de Nederlandse podcast ‘Betrouwbare Bronnen’ ontmaskert als een van de ontvangers van de deze gelden.

Ze krijgen 25.000 euro per jaar om dat programma te maken.

Het programma is opvallend positief over de werking van de EU, in een van de uitzendingen van de podcast werd een medewerker van de Europese Commissie uitgenodigd om te pleiten voor hogere afdracht van Nederland aan de EU.

Lees verder bij de bron: ReactNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Anno 2020: ‘Wetenschappers weten nu welke stoffen het beste werken bij zelfgemaakte mondkapjes’

Nederland overtreft zichzelf in verklikken en verraden: forse toename meldingen via Meld Misdaad Anoniem