in , ,

Handelsovereenkomsten, de EU en het IMF

4852252247 f214fc18ec IMF e14187326431111

Via Earth Matters een bericht over IMF en handelsovereenkomsten (zoals TTIP en CETA). Het is te goed om niet even een deeltje te vertalen, het beschrijft de manier van handelen van IMF en de EU uitstekend:

Caribische landen zoals Jamaica zijn vernietigd door handelsovereenkomsten en veel van hetzelfde gebeurde in heel Afrika, Zuid-Amerika en Azië op verschillende momenten sinds de Tweede Wereldoorlog. Wat het IMF doet is enigszins vergelijkbaar met een misdadige woekeraar. De woekeraar leent geld aan mensen die zich niet kunnen veroorloven om zo te lenen dat de kredietnemer uiteindelijk moet stoppen met eten om de betalingen te kunnen doen of wordt geconfronteerd met gebroken benen.

In een meer subtiele wijze gedraagt IMF [LLE: en de EU en ECB, acteren samen als de trojka, de kwaadaardige drie-eenheid.] zich op vergelijkbare wijze. Landen krijgen een ‘helpende hand’, zoals leningen waar ze grote moeite mee zullen hebben om terug te betalen. In ruil voor de leningen wil het IMF rente en reguliere aflossingen en ‘herstructurering’ van de activa [waarde van eigendommen] van het land. Wat dit eigenlijk betekent is de asset stripping [het ontdoen van eigendommen] van soevereine naties, zodat hun economische welvaart wordt overgedragen van de eigendom van het land / publiek in particuliere handen.

Dit is gebeurd in Europa onlangs, met landen als Griekenland, Portugal, Ierland en zelfs Spanje en Italië werden geconfronteerd met het vooruitzicht van het moeten verkopen van nationale activa om de terugbetaling van de leningen aan zowel het IMF en de EU te financieren. Private consortia, die eigendom zijn van de banken of oligarchen kopen de bossen, kolenindustrie, watervoorziening enz van een natie op zodat in plaats van dat het eigen land inkomsten ontvangt uit haar werkzaamheden nu al het geld toegeëigend wordt door het private bedrijf over de ruggen van de steeds verder verarmende bevolking. Meer hier.

En vergis je niet, de EU is hier (mede)schuldig. De ECB en de EU spelen zeer bewust dit spel met IMF samen. Lees bijvoorbeeld over de leveraged buyout van Griekenland. Ja,schulden blijken zeer profitabel. Of de uitkoop van het land Oekraine.

Dit spel van de bankiers en hun politici verklaart meteen waarom iedereen op deze planeet hoge schulden heeft. (Welk land niet? Noemt u er maar eens één!) En waarom diehandelsovereenkomsten ons steeds weer opgedrongen moeten worden. En waarom bankiers eindeloos hoge schulden mogen maken en afwentelen op de bevolking. En waarom staatsschulden goed zijn, de Nederlandse overheid gaat bijv komend jaar weer 95 miljard lenen. De staatsschuld neemt nimmer af,

Lees verder via Lang Leve Europa!.

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4491604205 52818c743f airport Castellon1

EU investeerde meer dan 100 miljoen euro in drie Poolse ‘spookluchthavens’

4428688046 baabbdcaa4 911 attack e14188097639191

Rapport martelingen VS, 80.000 mensen ontvoerd, Al Qaida had niets met 9/11 te maken