in , ,

Het zal toch niet? Frans Timmermans wil Juncker als ongekozen EU-opperhoofd opvolgen

juncker kust timmermans

Frans Timmermans meent uit het juiste hout gesneden te zijn om ‘spitskandidaat’ te kunnen worden voor de Europese sociaal-democraten voor de Europese verkiezingen.

Ook stelt de vicevoorzitter van de Europese Commissie zich kandidaat voor het Commissievoorzitterschap! Timmerfrans wil Druncker opvolgen!

Via het NRC.

Dit artikel heeft me enige tijd gekost om te kunnen schrijven. Niet vanwege de materie of het bronmateriaal maar door de continue stroom van tranen over m’n wangen die wisselden van oorzaak tussen hilariteit en het verlies van geloof in de mensheid. Woensdag stelt ons Fransje zich officieel kandidaat en meent hij ook als lijsttrekker van de PvdA in de Europese verkiezingen mee te moeten doen.

Voor zijn gooi naar ‘spitskandidaat’ lijkt hij voldoende steun te hebben, wat ongetwijfeld zeer veel lobbywerk heeft gekost bij alle PvdA-klonen in de EU-lidstaten. Juncker is op eenzelfde manier in het zadel gehesen door eerst ‘spits’ te worden bij de christendemocratische EVP. Regeringsleiders willen echter liever de benoeming in eigen hand houden.

Mocht Timmerfrans het toch niet worden, dan komt hij mogelijk op een andere belangrijke positie terecht.

Hoewel de sociaal-democraten bijna overal aan het kortste eind trekken lijkt dit voor Timmermans niet uit te maken. Hij zou met andere linkse partijen een brede coalitie kunnen krijgen in het Europees Parlement. Hij zal haast wel moeten aangezien de Britse Labour delegatie binnenkort van het podium verdwijnt.

Dikke kans dus dat het Timmerfrans nog gewoon gaat lukken ook en we onze dagelijkse dosis EU-lof, gedram, oostelijke naties zijn fout en schreeuw om diversiteit door de strot krijgen gedrukt zodra je de televisie aanzet. Hij krijgt namelijk steun van Zuid- en West-Europese partijen: Duitsland, Oostenrijk, België, Nederland, Spanje, Portugal, Slovenië en Griekenland.

Bent u er al klaar voor?

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

De woorden van Frans Timmermans: U mag kiezen, EU of oorlog

Nieuwe propaganda: Timmermans wijst vaderlandsliefde af

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
e837b30d20f2073ecd0b470de7444e90fe76e7d610b0104293f6c9 640 climate change e1539114656584

IPCC wakkert in vooral de EU, de klimaathysterie verder aan met angstzaaiend rapport

angela merkel in frontale aanval

Duitsland kan alles: budget voor vluchtelingen opvang is op dit moment meer dan 100 miljard euro