in , , , ,

Koolmees schrikt wakker en trekt aan bel over EU-plan voor WW voor iedereen

1 Gratis geld

Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) maakt zich ,,grote zorgen over nieuwe, ingrijpende sociale -wetgeving die er in Brussel doorheen gejaagd dreigt te worden''. Hij had al in november 2018 op de hoogte kunnen zijn, maar helaas.

In het wetsvoorstel kunnen werknemers uit andere landen die hun baan verliezen en recht op WW hebben ervoor kiezen hun uitkering zes maanden te laten uitbetalen in hun verblijf/woon land.

Volgens Koolmees geeft die optie een verkeerde prikkel, zei hij na afloop van overleg met zijn EU-collega's in Brussel.

Nederland vreest dat arbeidsmigranten zo het land met de hoogste uitkering kiezen. Bovendien blijkt uit cijfers dat weinig werklozen een nieuwe baan vinden terwijl het beleid erop gericht moet zijn dat mensen zo snel mogelijk weer aan het werk gaan.

Nederland staat niet alleen. Denemarken, , , Oostenrijk en zijn evenmin blij met de plannen, waarover mogelijk dinsdag een besluit valt.

Lees verder bij de bron: Europa Nu

EU wil ons land verder slopen, na één dag werken meteen recht op Nederlandse ww uitkering

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
face recognition

Here we go: Jumbo Alphen a/d Rijn begint met gezichtsherkenning

stemmen 1542757118

Schaft de Nederlandse kiezer de ‘democratie’ die ze nog hebben af?