in ,

Ministers mogen liegen, dat is geen enkel probleem

26172070819 76240c4260 halbe zijlstra

Het blijkt steeds weer, als minister mag je liegen. Liegen is toegestaan, liefst zo groot mogelijk. En betrapt worden op je leugens heeft geen enkele consequentie.

De leugen van de dag

Leugen 1:

Minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra heeft gelogen over zijn aanwezigheid bij een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin in 2006. Zijlstra verkondigde sinds 2014 dat hij daar bij was, maar dat is dus niet zo.

De beste man zegt dat hij een overleg had met Poetin, dat was een leugen. Open en duidelijk. Onze Minister van Buitenlandse Zaken liegt publiekelijk over overleg met buitenlandse grootheden. Dat is nu dus een feit. Maar hij is nog niet klaar met zijn leugens…

Na bovenstaande leugen is de man zijn autoriteit en geloofwaardigheid rondom dit punt uiteraard reeds kwijt. Maar hij doet vervolgens de ‘double down’….

Leugen 2 t/m veel:

Poetin zou hebben gezegd dat Wit-Rusland, de Baltische Staten, Oekraïne en ook Kazachstan in zijn ogen bij Rusland horen. Sinds 2014 gebruikt Zijlstra het verhaal en in 2016 waarschuwde hij tijdens een VVD-congres zelfs voor oorlog met Rusland naar aanleiding hiervan.

Het verhaal dat de minister vertelde was dat hij als medewerker van Shell achterin het zaaltje zat en Poetin zijn plannen voor “Groot-Rusland” hoorde vertellen. Volgens Zijlstra is dat verhaal dus wel echt waar en heeft het “stevige implicaties”, waardoor hij vindt dat hij “geen desinformatie heeft verstrekt”.

“De geopolitieke betekenis van die woorden waren en zijn groot. Zeker gezien de annexatie van de Krim, het voortdurende conflict in Oost-Oekraïne en het feit dat de Baltische staten lid zijn van de NAVO”, aldus de minister in een reactie. “Ik vond het daarom van politiek belang deze uitspraken wereldkundig te maken.”

En er is niemand die denkt: Hee, dat verhaal klopt ook niet?

  1. Hij heeft reeds gelogen, dus de rest van zijn verhaal is niet meer betrouwbaar.
  2. Het is wéér het bekende inhoudsloze profileren naar oorlog. Waar zijn die feiten? Wie toetst de uitspraken van deze liegende man?
  3. Medewerker van Shell, nu VVDer én MinBuZa…. ‘Nuff said. (Toch niet: Deze man verdient geen respect, en hij maakt dat zelf overduidelijk.)
  4. Verwijt de ander wat je zelf doet: De annexatie van Krim is juist wat de VS deed, niet wat Rusland deed. Ja, toen de VS Oekraïne en de Krim annexeerde, beschermde Rusland een klein en belangrijk deel van zijn eigendommen, mede op verzoek van de lokale bevolking. Zie de modus operandus van de VS: Afghanistan, Irak, Oekraine, Libië (We came, we saw, he died.) en alle illegale migranten die nu via Libië naar Europa komen, Syrïe, etc, etc, etc. De lijst is lang. Maar verwijt de ander vooral wat je zelf doet. Dus Rusland annexeerde Oekraine. Tja.
  5. Het conflict in Oost Oekraine is voornamelijk door VS gesponsorde en gestuurde opstandelingen en huurlingen. Doe je onderzoek gewoon eens!
  6. “En het feit dat de Baltische staten lid zijn van de NAVO.” Veel staten aldaar waren ooit lid van “Groot-Rusland” en in afspraken tijdens de val van de Sovjet-Unie tussen Rusland, de VS en de NAVO zou de NAVO expliciet uitgesproken niet dichter naar de grens van Rusland optrekken. Dat deed de NAVO wel, een heel aantal aan Rusland grenzende gebieden werden geschaakt tegen de gemaakte afspraken in. En vervolgens ging de NAVO grootschalige oefeningen doen in die landen, pal op de grens van Rusland.

De minister bedient zich hier van een hele berg leugens. Leugens over zeer belangrijke geopolitieke en historische gebeurtenissen waarvan de bedoeling is dat ze leiden naar oorlog.

Dit volgende wat hij zegt klopt dus inderdaad!

“De geopolitieke betekenis van die woorden waren en zijn groot. Zeker gezien de annexatie van de Krim, het voortdurende conflict in Oost-Oekraïne en het feit dat de Baltische staten lid zijn van de NAVO”, aldus de minister in een reactie

Het klopt, behalve dat “de geopoltieke betekenis van die woorden”, de toegegeven leugens van Zijlstra zelf zijn. “Zeker gezien de annexatie van de Krim”… door de VS. “En het feit dat de Baltische staten lid zijn van de NAVO”, recht tegen de hierover gemaakte afspraken in. Dat is oorlog zoeken volgens elke definitie. Maar dat moeten we vergeten. De annexatie van Oekraine moeten we vergeten, maar wel herinneren dat Rusland een stukje van zijn eigendommen beschermt na/tijdens de annexatie door de VS/NAVO? (De NAVO is uiterst gevaarlijk.)

De minister bedient zich van leugens waar hij nu notabene toegeeft daarover gelogen te hebben. Leiderschap zonder enige ethiek. Wat moet een MinBuZa tegenwoordig in hemelsnaam nog méér doen om afgezet te worden? Snoeihard afrekenen met deze leugenaars: Op staande voet ontslaan, met een beroepsverbod.

Overheden zijn de grootste producenten van nepnieuws.

Lees ook eens verder bij de bron: Lang Leve Europa!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
shutterstock 441292945 e1518163482522

Oxfam Novib overspoeld met opzeggingen na seksschandaal

oxfam 1

Oxfam-medewerkers hielden ook seksfeestjes in Tsjaad