in ,

Onderste steen: Welk militair toestel vloog er nu naast MH17?

172

Het schijnt dat de Tweede Kamer gisteren nogal verbijsterd was over het feit dat Nederland heeft verzuimd om essentiële radarbeelden op te vragen bij Oekraïne.

Het Openbaar Ministerie zegt echter vol vertrouwen die radarbeelden níet nodig te hebben om de schuldigen aan te kunnen wijzen.

Onze Tweede Kamer heeft gisteren een debat gehouden over de neergehaalde vlucht MH17 en dan in het bijzonder over de radarbeelden die er nooit zijn geweest.

De oppositie is verbijsterd over hoe het kabinet omgaat met de opsporing van MH17-daders. Kamerleden snappen niet waarom er niet nu al al het mogelijke gedaan wordt om bewijs te verzamelen.

De uitleg van minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie), minister Koenders (Buitenlandse Zaken) en staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur) kan daar vanavond tijdens een debat over de MH17-ramp, niets aan veranderen. Ook de coalitie is kritisch over de opstelling van de bewindslieden.

De volgende zin in het verslag van de Telegraaf zegt eigenlijk alles:

Het kabinet blijft beweren dat het OM zelf vindt dat het geen extra radargegevens nodig heeft om de daders te vervolgen.

Dat kan dan heel leuk worden straks als het OM komt met de daders. Ze hebben de radarbeelden klaarblijkelijk niet nodig om vast te kunnen stellen wie dat vliegtuig uit de lucht heeft geschoten.

We kunnen niet wachten op de eindrapport van het OM want daarin zal ook ongetwijfeld worden verteld welk militair toestel zich ophield nabij het ten dode opgeschreven Malaysia Airlines toestel.

Dat vliegtuig dat door talloze getuigen op de grond is gezien en te bekijken en beluisteren waren in een heel snel geschrapt BBC programma.

getuigen mh17 ramp

video is verwijderd

 

Het vliegtuig dat ook verscheen tijdens de Russische persconferentie direct na de ramp. Een militaire jet die klom op een onderscheppingskoers naar vlucht MH17 en zich slechts op een paar kilometer afstand bevond.

persconferentie rusland mh17 ramp
Ongeacht welk eindrapport het OM later zal presenteren, ze moeten daarin hoe dan ook met een verklaring komen over dat onbekende toestel.

Oekraïne beweert die dag geen militaire toestellen in de lucht te hebben gehad. Van welk land was die jet dan wel als het niet van Oekraïne was?

Wij schreven er al eerder onder andere het volgende over:

Het Russisch Onderzoekscomité dat onderzoek doet naar de ramp met MH17 heeft het verhaal van de Oekraïense getuige bevestigd die vertelde dat hij een SU-25 vliegtuig zag vertrekken op 17 juli, uitgerust met twee air-to-air raketten en dat deze zonder deze wapens terugkeerde op de basis.

Uitzonderlijk intelligent van het OM dat ze kunnen bepalen of en welke jet er daar ter plaatse was zonder dat ze daarvoor radarbeelden nodig hebben. Er zijn maar weinig landen op de wereld die zo’n knap OM hebben als wij.

Daarnaast zullen ze ongetwijfeld die getuigen ook zelf hebben gehoord (niet dus) want dat is natuurlijk standaard onderdeel van een uitgebreid onderzoek.

Alles komt goed want onze grote leider heeft beloofd dat de onderste steen boven komt en dan zal het gelukkig niet lang meer duren voordat we na al die tijd weten welk vliegtuig zich die dag in de buurt van MH17 op hield.

Lees verder bij de Bron: Niburu.co

Maar ook “goed” nieuws:

De NOS, RTL Nieuws en de Volkskrant hebben de handen ineen geslagen en slepen het kabinet voor de rechter. Dinsdag 9 februari dient bij de rechtbank in Utrecht een rechtszaak, de nieuwsorganisaties willen dat minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur (VVD) meer documenten over de afwikkeling van de MH17-ramp openbaar maakt. De rechtszaak is een volgende stap in Wob-procedures die de redacties in het najaar van 2014 afzonderlijk van elkaar zijn begonnen, maar nu samen doorzetten via een gecoördineerde beroepsprocedure.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
e834b50e28f7063ecd0b470de7444e90fe76e6d01db615459df6c0 640 cops

Hof van beroep VS verbiedt mensen met een “hoog” IQ agent te worden

Geenpeil blauw ringloos hashtag

Gaat u eventueel stemmen inzake het verdrag met de Oekraïne? Check dit, antwoorden