in , , , , , , , , ,

Slaapwandelend naar een 5G-controlestaat

swss

Alles, van onze muzieksmaak en winkelgewoonten tot onze gezichten en vingerafdrukken, ligt voor het grijpen in de business van big data.

Maar wie is precies de eigenaar van deze gegevens? Hoe wordt het gebruikt? En welke impact heeft deze steeds groter wordende digitale voetafdruk op ons leven?

Dit zijn de vragen die de speciale gast van vandaag begon te stellen en haar naam is Pippa King.

Pippa King is een muziekleraar, huisvrouw, moeder en privacy-kruisvaarder. Pippa voert campagnes tegen inbreuken op de privacy van kinderen in het onderwijs. Vanaf 1999-2013 hadden scholen in het VK de bio-metrische gegevens van kinderen zonder raadpleging of toestemming van ouders genomen.

Sinds Pippa hiervan op de hoogte was, heeft ze meedogenloos campagne gevoerd tegen scholen die de bio-metriek van kinderen gebruiken en voor ouders om openheid en transparantie te hebben over het gebruik van de gegevens van hun kinderen.

Als gevolg van het lobbyen van parlementsleden werd de Protection of Freedoms Act 2012 in mei 2012 aangenomen, wat vereist dat scholen nu schriftelijke toestemming van hun ouders moeten krijgen als ze de bio-metrische gegevens van een kind willen opslaan / verwerken. Ze blijft mensen bewust maken van de bredere implicaties voor de volwassen samenleving met bio-metrics en RFID-technologie, en dringt aan op debat en transparantie.

Pippa is de auteur van Bio-metrics in schools en Against RFID in schools-blogs.

Lees verder bij de bron: worldunity

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
speaker 1562312228

Zo stop je het afluisteren van je slimme speaker door fabrikanten

zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars VGZ, CZ en DSW krijgen transparantie waarschuwing van de NZa