in

Toch weer een beetje meer EU: eerste stap naar coördinatie over het minimumloon genomen

Na jarenlang wikken en wegen heeft de Europese Commissie de stoute schoenen aangetrokken over een gevoelig onderwerp: een Europees .

Commissievoorzitter Ursula moest dit streven vorig jaar beloven aan de sociaal-democraten, wilden zij haar steunen bij haar benoeming, na de bittere pil voor ‘hun' Frans Timmermans.

Nu ligt er eindelijk een Brussels voorstel om de salarissen van de laagstbetaalden in op een acceptabel niveau te krijgen.

Bij de presentatie waren commissieambtenaren en de verantwoordelijke Eurocommissarissen Nicolas Schmit ( en sociale rechten) en vicevoorzitter Valdis Dombrovskis () meer tijd kwijt met uit te leggen wat de voorstellen allemaal niet behelzen dan wat wel.

Nee, het is niet de bedoeling dat er straks één minimumloon komt in de hele . Nee, de Europese Commissie tornt niet aan de van de lidstaten bij hun loonbeleid.

En nee, er ligt zelfs geen advies over een streefcijfer van bijvoorbeeld 60 procent van het mediane loon van een land, als maatstaf voor de hoogte van het minimumloon.

Dat hing al die tijd wel boven de markt. Maar nadat de commissie het hele jaar stad en land is afgelopen om betrokkenen in de lidstaten te raadplegen, werd duidelijk dat de voorstellen bescheiden moesten zijn om ze haalbaar te maken.

Von der Leyen heeft het over een …..

Lees verder bij de bron: Trouw


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Actueler dan ooit: Het verhaal van de kikkers in een pan

‘Is Italië het eerste land dat protesten tot terrorisme verklaart en leger inzet tegen eigen volk?’