in

Trololol, EU eist weer eens wat: einde inmenging rechtspraak Turkije

Het vermoeden is dat Erdogan buldert van het lachen

geralt / Pixabay

De geloofwaardigheid van de rechtspraak in is verder aangetast door de arrestatie van de journalist Ahmet Altan. Volgens Brussel is die het gevolg van politieke bemoeienis.

“Deze inmenging moet stoppen”, waarschuwt de buitenlanddienst van de in een verklaring.

Altan werd dinsdag opgepakt in zijn huis in Istanbul op grond van een rechterlijk arrestatiebevel. Hij was net een week op vrije voeten, nadat hij ruim drie jaar van een straf van 10,5 jaar had uitgezeten, na een veroordeling wegens steun aan het netwerk van de in de VS verblijvende islamitische geestelijke Fethullah Gülen.

Die zat volgens Ankara achter de poging tot in 2016.

De aanklager was het niet eens met de vrijlating, waarop de Altan opnieuw liet arresteren omdat hij vluchtgevaarlijk zou zijn. Volgens de schaadt het gebrek aan geloofwaardige redenen voor zijn hernieuwde gevangenschap de Turkse .

De unie wijst er daarbij nog eens op dat ze zich altijd heeft verzet tegen de “aanhoudende erosie van de persvrijheid in Turkije, en in het bijzonder het hoge aantal journalisten dat daar in de zit”.

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

blank

Rapporteren

2 Comments

Laat een reactie achter
  1. Ze eisen weer. Ze zijn zelf de grootste criminelen op het moment en ze blijven die vent wel steunen met miljarden per jaar van ONS geld.

  2. Toch mooi he van deze EU dat zij zoveel om mensen geeft dat zij zich gaat bemoeien met de binnenlandse politiek in Turkije … Maar misschien ziet de EU Erdogan niet zo zitten? En dat lijkt me meer waarschijnlijk. Dat de EU een dictatuur is zijn ze natuurlijk vergeten ….

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

blank

Rutte heeft het voor elkaar hoor: Bouwers en werkgevers bereiden claim voor tegen kabinet om PFAS-norm

blank

Effect op stikstof van 130 naar 100 km/u (Spoiler: dat is er niet)