in , , ,

Verdrag van Aachen: Duitsland en Frankrijk beginnen te fuseren naar EU-superstaat

merkel macron
BERLIN, GERMANY - NOVEMBER 18: German Chancellor Angela Merkel and French President Emmanuel Macron address the media during a press conference in the German chancellery on Volkstrauertag, Germany's national day of mourning for victims of war, on November 18, 2018 in Berlin, Germany. Macron and Merkel recently confirmed their support for the creation of a European army in order to give Europe stronger control of its own defense as well as enhance the capabilities of the NATO alliance. (Photo by Michele Tantussi/Getty Images)

Bondskanselier Angela Merkel en president Emanuel Macron tekenen over 8 dagen het Verdrag van Aachen, waarmee Duitsland en Frankrijk op politiek, diplomatiek, militair, economisch en maatschappelijk vlak beginnen te fuseren. Merkel en Macron geloven heilig in de vorming van een EU-superstaat waarin de nationale lidstaten vrijwel niets meer te zeggen hebben. Het Verdrag van Aachen wordt er vooral met het oog op de sterk in opkomst zijnde populistische partijen snel doorgedrukt.

Critici: ‘Duits-Franse moloch zal onwillige staten verpletteren’ – Worden Nederland en België als eerste ingelijfd?

Langs de Frans-Duitse grens worden ‘eurodistricten’ opgericht waar de energievoorziening, ziekenhuizen en het openbaar vervoer met elkaar worden samengevoegd. Daarnaast komen er gezamenlijke economische- en klimaatprojecten. The Times schrijft dat ‘sommige officials deze experimenten als een proeftuin voor de integratie van de EU zien’.

Het buitenlandse- en defensiebeleid zal worden gestroomlijnd, Frankrijk gaat zich inzetten voor een permanente zetel van Duitsland in de VN Veiligheidsraad, en de economische- en financiële unie zal verder worden versterkt. De twee leiders willen ook een gemeenschappelijk immigratiebeleid, maar of Frankrijk nu ook de helft van de circa 2 miljoen recent in Duitsland aangekomen moslimmigranten gaat opnemen is onduidelijk.

Worden Nederland en België als eerste ‘ingelijfd’?

Op nieuwjaarsdag verklaarde Angela Merkel dat ze ‘zal opstaan en vechten’ voor het multilateralisme (globalisme), omdat het concept van internationale samenwerking ‘onder druk’ is komen te staan.

Circa een jaar geleden begon ze daarvoor met Macron het Verdrag van Aachen op te stellen, dat op 22 januari zal worden ondertekend. Deze plaats is vermoedelijk niet toevallig gekozen en ligt vlakbij de grens met zowel Nederland als België, de eerste twee landen die vermoedelijk zullen worden ‘ingelijfd’ (al zal dat nooit zo worden genoemd, zeker niet in Den Haag).

‘Moloch die onwillige staten zal verpletteren’

Sommige EU-landen (vooral Italië) kijken met argusogen naar het Verdrag van Aachen, omdat ze bang zijn dat hiermee ‘een moloch wordt geschapen die in staat is onwillige (staten en leiders) te verpletteren.’ AfD leider Alexander Gauland omschrijft het nieuwe Duits-Franse pact dan ook als ‘een erosie van onze nationale soevereiniteit.’ RN leider Marine Le Pen vindt het verdrag een ‘onevenwichtig Duits decreet’. (1)

9e protestweekend Gele Hesjes

Ondertussen zijn de Gele Hesjes in Parijs aan hun 9e protestweekend begonnen. De versnelde overgave van de Franse soevereiniteit door Macron, die onderdeel is van de vorming van een totalitaire EU-superstaat, zal voor de woedende burgers een extra reden zijn om door te blijven gaan totdat hun stem eindelijk gehoord en serieus genomen wordt. Alle signalen wijzen echter op exact het tegendeel.

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images

Lees verder bij de bron: xandernieuws.punt.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
snorfiets helmplicht amsterdam

Gemeente Amsterdam faalt met HELMPLICHT SNORFIETSEN

EU amerika 1547401862

EU gaat ons weer bedonderen: TTIP via de achterdeur