in , , ,

Vermogenskloof is entertainment geworden in plaats van misstand

ongelijkheid 1539884513
aitoff / Pixabay

De verafgoding van de rich & famous op vaderlandse ­tv is tenenkrommend. Na Ivo Niehe, Peter van der Vorst en de Quote-clan heeft Jair ­Ferwerda op het publieke net een programma gekregen om de elite te adoreren.

KRO-NCRV wil blijkbaar ook dat Nederlanders zich vergapen aan de privileges van mensen als Cor van Zadelhoff die een polowedstrijd organiseert in zijn achtertuin en zijn schoenveters laat strikken door een 21ste-eeuwse slaaf.

Het is tekenend voor de groeiende vermogenskloof. Er zijn zoveel rijkelui in Nederland te casten dat er met gemak tien programma’s mee zijn te vullen. Vroeger waren er nog wel eens rijken die zich voor hun weelde lichtelijk schaamden en er niet te koop mee wilden lopen.

Gert-Jan Dröge die er ooit een programma over maakte, had het ironische voordeel dat hij er eigenlijk nooit echt bij kwam en elke keer moest terugvallen op Jan des ­Bouvrie.

Nu worden de deuren wagenwijd opengezet. De eerste aflevering…

Lees verder bij de bron: De Volkskrant

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
oorlog 1560578595

Het project oorlog met Iran, wordt voor onze ogen in elkaar gedraaid

splinter 1560584318

Halsema na verkrachting en moord: “Dus willen we kijken of daar bosjes weggekapt moeten worden” …