in , ,

Coronaherstelfonds: We draaien al, Rutte gaat tekenen bij het kruisje, rest is toneel

Het vooruitzicht op een akkoord is nog altijd onzeker. Maar drie dagen na het begin van Europese toponderhandelingen over een coronaherstelfonds lijken de posities van regeringsleiders naar elkaar toe te bewegen.

Na een lange nacht van verhitte discussies werd de vergadering maandagochtend geschorst, om eind van de middag hervat te worden.

Volgens premier Mark () zit er „schot in de zaak”, maar is er ook nog altijd de kans dat de onderhandelingen mislukken.

De Franse president Emmanuel sloeg meermaals met zijn vuist op tafel en haalde persoonlijk hard uit naar zowel Rutte als de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz.

De Italiaanse premier Guiseppe Conte verweet hen „kortzichtigheid” en de „vrijheid van de jonge generaties” op het spel te zetten.

Sinds vrijdag zijn de Europese regeringsleiders in Brussel bijeen om het eens te worden over de nieuwe Europese meerjarenbegroting en een speciaal herstelpakket.

De onderhandelingen verliepen onstuimig, waarbij met name Rutte meermaals flink onder vuur kwam te liggen. Lange tijd verzette zich, samen met ….

Lees verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Pfizer (vaccinexperimenten Nigeriaanse kinderen) krijgt ‘fast track’-goedkeuring voor coronavirusvaccin

Gaan we weer, nieuw onderzoek: oudere kinderen (10-19 jaar) verspreiden coronavirus net zo erg als volwassenen