in , ,

Coronaherstelfonds: We draaien al, Rutte gaat tekenen bij het kruisje, rest is toneel

Het vooruitzicht op een akkoord is nog altijd onzeker. Maar drie dagen na het begin van Europese toponderhandelingen over een coronaherstelfonds lijken de posities van regeringsleiders naar elkaar toe te bewegen.

Na een lange nacht van verhitte discussies werd de vergadering maandagochtend geschorst, om eind van de middag hervat te worden.

Volgens premier Mark Rutte (VVD) zit er „schot in de zaak”, maar is er ook nog altijd de kans dat de onderhandelingen mislukken.

De Franse president Emmanuel Macron sloeg meermaals met zijn vuist op tafel en haalde persoonlijk hard uit naar zowel als de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz.

De Italiaanse premier Guiseppe Conte verweet hen „kortzichtigheid” en de „vrijheid van de jonge generaties” op het spel te zetten.

Sinds vrijdag zijn de Europese regeringsleiders in Brussel bijeen om het eens te worden over de nieuwe Europese meerjarenbegroting en een speciaal herstelpakket.

De onderhandelingen verliepen onstuimig, waarbij met name meermaals flink onder vuur kwam te liggen. Lange tijd verzette zich, samen met ….

Lees verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Vangils
1 jaar geleden

Politiek is altijd een toneelstuk

U.W. Genaaid
1 jaar geleden

Het is werkelijk onbeschoft hoe landen met de vuist op tafel durven slaan terwijl ze geen geld hebben en dan NL onder druk zetten om voroal maar te betalen. Vergeet een ding nooit: banken betalen HELEMAAL NIETS.
En de Zuidelijke landen gaan ook niets betalen.
Nederland is als altijd het braafste jongetje van de klas en de burgers lopen al jaren achter als het op beloning aan komt. Het is bekend dat de buregrs in Italie en Spanje veel rijker zijn dan de NL burgers …..
Het is een schande !!!!

Banken printen gratis en eisen onderpand. Dat wat Nederland in legt is echt geld waarvoor gewerkt is en waar voor gewerkt moet worden.
Gaat de EU onderuit staan de banken bij de overheden dat zij schadeloos wensen te worden gesteld. En raad eens wie dan mogen betalen: alweer diezelfde burgers.

Nederland moet niet alleen de poot stijf houden maar ook heel snel uit de EU stappen, want de afsoraken die destijds bij de vorming van de EU zijn gemaakt, zijn totaal niet nagekomen. En ik vermoed dat Duisenberg is vermoord toen hij begreep welk spel er werd gespeeld.

Pfizer (vaccinexperimenten Nigeriaanse kinderen) krijgt ‘fast track’-goedkeuring voor coronavirusvaccin

Gaan we weer, nieuw onderzoek: oudere kinderen (10-19 jaar) verspreiden coronavirus net zo erg als volwassenen