in ,

We moeten juist dankbaar zijn voor de CO2 in onze atmosfeer

geralt / Pixabay

CO2 is geen broeikasgas en is niet onze vijand. Er is op TransitieWeb pas nog over geschreven (hier en hier), maar door de recente ‘klimaatcampagnes’ voel ik de behoefte er nog wat verder op door te gaan.

Er is maar heel weinig CO2 in onze atmosfeer. Nul komma nul drie acht procent. Oftewel bijna vier honderdste deel van 1 procent. Die kleine fractie van de dampkring is essentieel voor al het leven op aarde. We moeten er dus zuinig mee omspringen.

Zonder CO2 is er geen fotosynthese en dus ook een plantengroei. Ook geen plankton en dus geen zeeleven. En door deze twee factoren uiteraard ook geen aanmaak van nieuwe zuurstof (al duizenden jaren 21 procent van de atmosfeer).

Een zonder CO2 is vrijwel dood, want alleen sommige micro-organismen kunnen overleven in een wereld zonder of met maar heel weinig van deze gassoort.

We moeten daarom dankbaar zijn voor de CO2 in onze atmosfeer.

CO2 als vijand

Tot nu toe dacht ik dat degenen die CO2 als vijand afschilderen dit doen als een cover-up voor geoengineering. Volgens de overbekende redenering: ‘de aarde warmt teveel op (wat niet waar is) door CO2 (wat evenmin waar is) en daarom moeten we nu – hoe riskant ook – met geoengineering (dus ) de zon gaan dimmen.’

…..

Lees verder bij de bron: Transitieweb


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

blank

Rapporteren

2 Comments

Laat een reactie achter
  1. Is de hele opzet van de regeringsleiders, maar ze beseffen niet wat ze hiermee aanrichten. Daar zijn ze te dom voor. Het wordt hoog tijd voor een revolutie en verwijdering van de EU en de Haagse criminelen.

  2. Precies Transistieweb, Co2 is een onmisbare bouwstof in onze wereld. Geregeld kopen kassen meer co2 in voor de groei van hun planten. Oudere gevestigede wetenschappers laten zich niet gek maken. https://www.youtube.com/watch?v=-3g-tW6PpuM
    Maar Rutte cs en de corporaties pushen dit verhaal uit alle macht als verdienmodel voor zichzelf en uitwringmodel voor de bevolking.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

blank

Vanaf 7 december zijn gemeenten uitgewhatsappt

blank

Brazilië wordt geconfronteerd met de grootste olievlek in zijn geschiedenis