in ,

We moeten juist dankbaar zijn voor de CO2 in onze atmosfeer

co2 1559420541
geralt / Pixabay

CO2 is geen broeikasgas en is niet onze vijand. Er is op TransitieWeb pas nog over geschreven (hier en hier), maar door de recente ‘klimaatcampagnes’ voel ik de behoefte er nog wat verder op door te gaan.

Er is maar heel weinig CO2 in onze atmosfeer. Nul komma nul drie acht procent. Oftewel bijna vier honderdste deel van 1 procent. Die kleine fractie van de dampkring is essentieel voor al het leven op aarde. We moeten er dus zuinig mee omspringen.

Zonder CO2 is er geen fotosynthese en dus ook een plantengroei. Ook geen plankton en dus geen zeeleven. En door deze twee factoren uiteraard ook geen aanmaak van nieuwe zuurstof (al duizenden jaren 21 procent van de atmosfeer).

Een planeet zonder CO2 is vrijwel dood, want alleen sommige micro-organismen kunnen overleven in een wereld zonder of met maar heel weinig van deze gassoort.

We moeten daarom dankbaar zijn voor de CO2 in onze atmosfeer.

CO2 als vijand

Tot nu toe dacht ik dat degenen die CO2 als vijand afschilderen dit doen als een cover-up voor geoengineering. Volgens de overbekende redenering: ‘de aarde warmt teveel op (wat niet waar is) door CO2 (wat evenmin waar is) en daarom moeten we nu – hoe riskant ook – met geoengineering (dus chemtrails) de zon gaan dimmen.’

…..

Lees verder bij de bron: Transitieweb

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
whatsapp 1572970837

Vanaf 7 december zijn gemeenten uitgewhatsappt

olievlek 1572980761

Brazilië wordt geconfronteerd met de grootste olievlek in zijn geschiedenis