in , , , , , , , ,

Weer complot die waarheid wordt, ‘itsme’ van ING: al je persoonlijke, bancaire en medische gegevens sinds vandaag ongevraagd in één app

Control cartoon groot

Waarom wil een bank in je medische gegevens rondneuzen? Simpel, dat heeft te maken met de European Digital Identity Wallet. is een groot voorstander van complete Europese federalisering en wil daarom naar een Europees paspoort.

Volgens artikel 6 van de desbetreffende eIDAS-richtlijn moeten al je data worden samengebundeld in een enkele, door de overheid gecontroleerde app. Die app kan dan enkel relevante ‘kenmerken' of ‘attested atrrributes' van de gebruiker delen waar dat nodig is.

Bij een kroeg is de beveiliger verplicht om je vaccinatiestatus te controleren: dan geeft de app enkel deze gegevens weer.

Ergens anders moet je leeftijd worden bevestigd: dan wordt daar enkel verteld hoe oud je bent, je geslacht is dan weer irrelevant, net zoals of je een rijbewijs hebt. Als je een auto wil huren is dat laatste weer anders. Je mail en worden er ook op aangesloten.

9187433761

De huidige QR app is dan ook een uitvloeisel van de richtlijn, want die geeft ook maar een beperkte hoeveelheid informatie. De QR app gaat dus ook nooit weg. Handig, zullen de voorstanders zeggen, de overheid heeft via de app van de bank complete controle over mij. Ik hoef maar een keer in te loggen!

Het probleem is wel dat letterlijk al je data, van je medische tot je bancaire gegevens en al je online sociale gedrag, in een enkele app komen.

Als iemand die kan ben je de klos. Overheid en ICT is recentelijk niet altijd de meest gelukkige combinatie geweest, om maar een eufemisme te gebruiken.

Het valt onder wat het World Economic Forum (WEF) het ‘strategische imperatief van de digitale identiteit' noemt.

In dat document wordt de app itsme aangeprezen, gemaakt door enkele waaronder . Uit een Kamerbrief over dit onderwerp blijkt dat de Nederlandse regering specifiek deze plannen van het WEF overneemt en in deze een Europese voortrekkersrol wil spelen (‘coalition of the willing').

Het WEF en de demissionaire regering doen dat volgens onderstaande illustratie. Belgische klanten van ING kregen deze week dan ook het bizarre bericht dat hun medische gegevens, zoals vaccinatiestatus, ook in hun bankapp te vinden zijn: je complete identiteit is gekoppeld aan je bancaire data, samengevat in …..

0ae25c62f5

Lees verder bij de bron: Arno Wellens

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nederland COVID 19 meldingen 11zon

Ondanks invoering van vaccin’s en apartheidspassen neemt het aantal COVID-gevallen in heel Europa sterk toe

52e8d5464c54aa14ea898675c6203f78083edbed5356784c772a72 640 coronavirus

CDC/FDA geeft schriftelijk toe dat het Coronavirus NIET bestaat