in , , ,

Bom onder Rutte’s MH17 verhaal

De onderzoeksjournalisten van Kleintje Muurkrant komen met opzienbarende ontwikkelingen over MH-17

Spectaculaire ontwikkelingen in de zaak , die de regering juist denkt af te sluiten met de JIT, de rechtzaak volgend jaar en de aangewezen vier verdachten, hebben een oude bekende opgeleverd: Jozef Resch, privé-detective en ‘privé-onderzoeker’.

In 2014 stonden in verschillende Nederlandse dagbladen interviews met deze Resch, waarin hij vertelde te werken voor geheime opdrachtgevers (via een Zwitserse bemiddelaar), die maar liefst 30 miljoen euro (later aangevuld met nog eens 17 miljoen extra), uitloofden voor het vinden van de daders van MH17.
Hij werd afgedaan als een charlatan en verdween in het geweld van de door Rutte c. s. geprogrammeerde afwikkeling van de zaak waarin de schuldige (‘’) bij voorbaat vaststond.

Het verhinderde Resch niet gewoon door te werken. In verband met de hoge som uitgeloofd door de anonieme opdrachtgevers werd Resch bestookt met informatie van allerlei kanten, het meeste ‘flauwekul’ volgens de onderzoeker.

Zo sprak hij met ene Lord Paul Johnson die met een ‘veiligheidsbedrijf’ voor de Britse regering in werkte en beweerde bewijs te hebben in de vorm van afgeluisterde telefoongesprekken van ‘de daders’. Die wilden ze voor 17 miljoen aan Resch verkopen.

Resch ging daar niet op in en merkte dat het om dezelfde afgeluisterde telefoongesprekken ging die even later door het JIT werden gepubliceerd in haar onderzoek. In een brief uit 2016 aan Duitse en het JIT vroeg Resch waarom men met de openbaarmaking zo lang gewacht had.

Resch had tijdens zijn ontmoetingen met het Britse team deze afgeluisterde taps heimelijk opgenomen en aan zijn opdrachtgever gestuurd. Deze eiste echter alle data van de dag van de aanslag en de week ervoor, en niet alleen die van de separatisten in de Donbass, maar ook die van de regering in Kiev. De Brit had hem namelijk verteld dat hij in opdracht van de Britse regering alle telefoonverkeer in Oekraïne had verzameld.

Het sterkte Resch in de opvatting dat de Engelse en Duitse geheime diensten geheel op de hoogte waren van de cover up van de aanslag op MH17, zoals hij in een brief aan de Duitse justitie schreef. Zij zouden volgens Resch net als hij ook de naam kennen van de Oekraïnse gevechtspiloot die meer zou kunnen vertellen over wat zich op de dag van de aanslag heeft afgespeeld.

Ook deelde Resch mee over de Amerikaanse radarbeelden die niet mochten worden gepubliceerd te beschikken. 

Na de brief had de Duitse justitie plotseling geen belangstelling meer voor zijn informatie. Hij meldde dit alles in een brief aan JIT-chef Westerbeke met een afschrift aan verschillende internationale media om de zaak niet te laten versloffen en ook voor zijn eigen veiligheid. JIT liet niets van zich horen.

Vervolgens meldde zich volgens Resch in 2015 een informant met ‘steekhoudende informatie en bewijsmateriaal’ waarover de opdrachtgever zo tevreden bleek dat hij er in mei 2015 15,5 miljoen euro voor betaalde. 

Nadat Resch vervolgens een boek (‘Gevaar is mijn beroep’) het licht had laten zien, waarin hij overigens zonder feiten te noemen over de zaak schreef, liet de Duitse justitie in maart 2016 bij Resch huiszoeking doen en de inhoud van een kluis van Resch in in beslag nemen.

JIT weigerde dus Resch, die zich bereid verklaarde alle door hem vergaarde informatie (waaronder de gesprekken tussen de gevechtspiloten en de luchtverkeersleiding van het militaire vliegveld, het Oekraïense leger zowel als de separatisten) ter beschikking te stellen op voorwaarde dat er internationale media bij de overdracht aanwezig zouden zijn, te horen 

Op 4 juli 2019 liet een Nederlandse advocaat die Resch had ingeschakeld voor de overdracht hem per email weten dat hij ervan afzag, omdat ‘het onderzoek van Resch de uitkomsten van het JIT-rapport zou weerspreken’. Resch was hierdoor zeer verrast.
De inhoud van Resch’ materiaal blijft zo dus onbekend en het JIT-materiaal ‘de enige ’.

Volkomen onaanvaardbaar uiteraard.

Opmerkelijk was eveneens de arrestatie twee weken geleden door een Oekraïense eenheid op grondgebied van de separatisten van een voormalige commandant van de luchtverdediging van Donbass die verantwoordelijk zou zijn geweest voor het neerhalen. Deze ontvoering zou ‘bewijsmateriaal’ moeten opleveren in het beoogde JIT-proces tegen de 4 ‘verdachten’.

Lees verder bij de bron: Kleintje Muurkrant via Tref


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
kk
1 jaar geleden

Rotte moet je onder de zwaarte steen Dumpen gelijk met die OM Chef Westerbeke + de gehele staf van het Openbaar ministerie, Het OM is een organisatie wat zich met politieke terreur bezig houdt. De zak DIck Schoof bij de AIVD komt hier ook nog bij als deskundge aanslagpleger. Vanaf 2004 was hij betrokken bij zgn aanslagen in NL/

Kaper
1 jaar geleden

De gehele “RECHTSPRAAK” is 1`grote bak oplichting.
.
Een partijdig Collusie = [samenspanning] systeem -waarin het openbaar nauw samenwerkt met het bedrijfsleven.
.
U als burger hebt geen schijn van kans bij het open bestuur. Ook bij rechtbanken wordt u afgeserveerd, Niemand controleerd de rechtspraak.
Gevolg is dat rechtbanken zich grootschalig schuldig kunnen maken aan valsheid in geschrifte en hun zakken vullen met uw geld
,
Ook onze wetgeving wordt niet meer door gerechterlijke ambtenaren gerespecteerd.
De Grondwet wordt altijd terzijde geschoven
.
Nu gaat ditzelfde OM zich buigen over de MH-17 zaak.
Er staat nu al vast wie de dader is, Alles op basis van valsheid in geschrifte – daar waarin het juist goed in is

Kasper
1 jaar geleden

De gehele “RECHTSPRAAK” is 1`grote bak oplichting.
.
Een partijdig Collusie = [samenspanning] systeem -waarin het Openbaar Bestuur nauw samenwerkt met het bedrijfsleven.
.
U als burger hebt geen schijn van kans bij het Open Bestuur. Ook bij rechtbanken wordt u afgeserveerd, Niemand controleerd deze rechtspraak.
Gevolg is dat rechtbanken zich grootschalig schuldig kunnen maken aan valsheid in geschrifte -en hun zakken vullen met uw geld
,
Ook onze wetgeving wordt niet meer door gerechterlijke ambtenaren gerespecteerd.
De Grondwet wordt altijd terzijde geschoven
.
Nu gaat ditzelfde OM zich buigen over de MH-17 zaak.
Er staat nu al vast wie de dader is, Alles op basis van valsheid in geschrifte – daar waarin het OM juist goed in is

Jef Ferenczi
1 jaar geleden

Resch is in dit luguber gebeuren de zoveelste bliksemafleider . De hamvraag blijft ; is MH17 neergeschoten of neergelegd , m.a.w. in scene gezet . Alle partijen liegen er op los ….ook Rusland weet meer dan ze laten uitschijnen , omdat anders de zoveelste false flag van het demon cratische Westen bloot wordt gelegd .

1 jaar geleden

Alleen de Oekraïne had belang bij het neerhalen van MH17.
Dat land wordt geregeerd door nazi’s, de non-semitische (Ashke)nazi’s, die zichzelf “Joden” durven te noemen. Zoals George Soros die de Oekraïne middels rellen en een politieke coupe van Rusland jatte om het land bij het huidige nazi-Europa te voegen.

1 jaar geleden

“The NAZIS and FASCISTS who founded the the EU and their influence today”
https://youtu.be/7Nf5KeC4dAs

Kees
1 jaar geleden

.

Coolen
1 jaar geleden

Wie het heeft gedaan weet ik niet maar dat er weer veel verzwegen wordt is zeker allemaal in het belang van handel en het kapitalisme het gaat hier al lang niet meer over de slacht offers maar over het handels belang mensen levens zijn niet van belang politiek eigen belang daar draait alles om wij gaan straks weer stemmen en hebben keuze maar welke keuze is mij een raadsel beloven kost niet is voor de graaiers alleen maar een verdien model,wat zijn wij toch sukkels.

frank
1 jaar geleden

Rutte [VVD] stinkt inmiddels hevig uit zijn bek met al zijn institutionele criminaliteit. Met Rita Verdonk was dit niet gebeurd

Leo
1 jaar geleden

Democratie en rechtstaat zijn slechts woorden.

Gekke-koeienziekte terug van nooit weggeweest: mensen ‘geruisloos besmet’, VK op rand tweede epidemie

Johnson & Johnson krijgt 300 miljoen dollar boete in (baby)talkpoeder kanker zaak