in , , , ,

De vernietiging van het christelijke leven en volk: Waar is de verontwaardiging in het Westen?

niekverlaan / Pixabay

“Waar is de solidariteit met de christenen van Sri Lanka?” vroeg de Britse geleerde Rakib Ehsan, een , zich af.

“De verschillen in toon en aard tussen de veroordelingen van de terroristische in Christchurch en Sri Lanka zijn opvallend. Na Christchurch was er geen aarzeling om de religieuze achtergronden van de slachtoffers te vermelden, om emotie en genegenheid naar de moslimgemeenschappen te sturen. Politici hebben er niets op tegen om de gebeurtenissen in Christchurch als terrorisme aan te merken.

“De woorden ‘terrorisme’ en ‘christendom’, en de daarmee samenhangende termen, hebben tot nu toe echter geen rol gespeeld in de reacties op de aanslagen in Sri Lanka.

“Wat duidelijk is, is niet alleen een duidelijke terughoudendheid om de religieuze achtergrond van de christenen die in Sri Lanka zijn vermoord te benoemen, maar ook een gebrek aan oprechte solidariteit met christelijke gemeenschappen over de hele wereld, die ernstige worden vervolgd op grond van hun geloof.”

Rakib Ehsan stelde de juiste vraag. Maar die kan worden geherformuleerd als: Waar is de solidariteit van het Westen met de vermoorde christenen in Sri Lanka?

Dit is een drama in drie bedrijven. De eerste akte bestaat erin dat de christenen en andere niet-islamitische inheemse volkeren worden aangevallen en vermoord. In de tweede akte gaan moslimextremisten over tot genocide . De derde akte bestaat uit het onverschillige Westen, dat alleen naar andere zaken kijkt.

Lees verder bij de bron: gatestoneinstitute

  • Islamitische extremisten hebben gezien dat het Westen zich niet heeft gemobiliseerd om hen te verhinderen om christenen te onderdrukken. Alsof er onbewust een vreemde verstandhouding was tussen ons stilzwijgen en het etnische zuiveringsproject van de Islamitische Staat, gericht op het wegvagen van christenen.
  • “Religieuze vrijheid, de kernwaarde van de westerse beschaving, wordt in grote delen van de wereld vernietigd. Maar het Westen, dat deze religieuze oorlog kortzichtig ontkent, kijkt weg…” – Melanie Phillips, Brits journalist, The Times, 17 november 2014.
  • De hertog van Cambridge, prins William, heeft net de moslimoverlevenden van de aanval op de moskeeën in Christchurch, Nieuw-Zeeland, bezocht. Waarom spoort ditzelfde medeleven de Britse koninklijke familie niet aan om te stoppen in Sri Lanka, hun voormalige kolonie, om de christelijke overlevenden daar te ontmoeten, voordat ze teruggaan naar Engeland?
  • De oproep van Asia Bibi’s dochters om haar moeder te helpen was aan dovemansoren gericht in het Westen. Het Verenigd Koninkrijk weigerde asiel te bieden aan deze vervolgde Pakistaanse christelijke familie.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
MM
1 jaar geleden

De burger heeft geen zin meer in vechten tegen een ontspoorde en in verval geraakte staat, Burgers zijn van hun waardigheid berooft. De burger is murf gemaakt. Zijn grootschalig betolen van hun eigendommen

Cijfers: hoe globalisatie en migratie het Westen transformeren

Oostenrijk is helemaal klaar met de duizenden Europese verordeningen