in , , ,

Democraat verklaard dat zogenaamde Russische beïnvloeding werd opgezet door eigen partij gefinancierd door LinkedIn oprichter

busted 1546279409
d97jro / Pixabay

Twee jaar lang produceerden de massamedia, zeker in Nederland, de een na de andere headline als er zelfs maar de geringste verdachtmaking was dat ‘de Russen' de verkiezingen in de ten gunste van Donald Trump zouden hebben beïnvloed, en dat ook met de publieke opinie in zouden doen met de bedoeling om ‘populistische' partijen te laten groeien.

Nadat alle Rusland complotten een hoax zijn gebleken blijven de media angstvallig stil nu er dan eindelijk écht hard bewijs is geleverd van ‘inmenging' in de verkiezingen. Waarom plotseling dat zwijgen? Omdat een Democraat heeft toegegeven dat niet de Russen, maar zijn eigen partij achter deze zogenaamde Russische ‘trollenfabrieken' zit.

Het enige ‘bewijs' wat het team van speciale aanklager Mueller tot nu toe produceerde was een goeddeels ongeverifieerd dossier dat was samengesteld door de voormalige Britse MI-6 Christopher Steele. Die kreeg daar ook nog eens voor betaald door een firma (Fusion GPS) die door de Democraten was ingehuurd.

‘Russische trolfabriek' staat in werkelijkheid in VS

Hoe dan ook, de ‘samenzwering' tussen Putin en Trump werd door Mueller en de media afgezwakt tot ‘Russische inmenging' in de verkiezingen, en bij aanhoudend gebrek aan bewijs vervolgens verder verwaterd tot ‘Russische beïnvloeding' van de publieke opinie – alles bedoeld om de positie van Trump in de VS, en die van de snel groeiende populistische partijen in Europa, te ondermijnen.

Dat zou gedaan worden vanuit een onbevestigde Russische trolfabriek in St. Petersburg, waar ook de Nederlandse media regelmatig naar verwijzen, maar waar zelfs Adrian Chen, een van de linkse journalisten die het veronderstelde bestaan ervan in 2015-2016 naar buiten brachten, inmiddels openlijk zijn grote twijfels over heeft geuit.

Hij was niet de enige, want ook de VP van de advertentie afdeling van Facebook zei letterlijk dat ‘ik alle Russische advertenties heb gezien, en ik zeer beslist kan zeggen dat het proberen te beïnvloeden van de verkiezingen NIET het belangrijkste doel was.'  (2) Maar ook dit heeft u hoogstwaarschijnlijk nergens in onze ‘professionele' media gelezen. Die willen namelijk dat u ten koste van alles in het ‘grote boze Rusland' sprookje blijft geloven.

Democratische ‘false flag' operatie tegen Republikeinen

LinkedIn oprichter Reid Hoffman heeft nu zijn excuses aangeboden voor het financieren van de Democratische kracht Jonathon Morgan, CEO van de groep ‘New Knowledge' dat vorig jaar een ‘Russische bot' false flag operatie uitvoerde tegen de Republikeinse kandidaat Roy Moore, met de bedoeling de speciale verkiezingen in de staat Alabama te beïnvloeden.

Hiervoor creëerden Morgan en zijn team een ‘nep leger van duizenden Russische bots', alsmede duizenden nep accounts met Russische namen op Facebook en andere social media, een feit dat op 19 december door de New York Times werd bevestigd. Ook ontwikkelde het team het ‘Hamilton 68' dashboard dat zogenaamd Russische bots moet detecteren. Na zijn ontmaskering heeft Facebook Morgans account op non-actief gezet vanwege zijn ‘gecoördineerd onauthentiek gedrag'.

‘Het blijkt dus dat ‘Russische bots' inderdaad de Amerikaanse hebben geprobeerd te beïnvloeden. Alleen werden die bots niet vanuit Moskou of St.Petersburg geleid, maar vanuit kantoren van Democratische medewerkers die voor het leeuwendeel verantwoordelijk waren voor het creëren en uitvergroten van de ‘Russiagate' hysterie van de afgelopen twee jaar. Kortom, een klassiek, uit het boekje genomen geval van psychologische projectie,' verwoordde Russia Today het.

In een interne memo pochte New Knowledge, de groep IT-experts die de Russen een week voor kerstmis 2017 beschuldigden van het proberen te manipuleren van Afro-Amerikanen om niet op te Democraten te stemmen, dat het ‘een uitgebreide false flag operatie op touw had gezet' om de kiezers de indruk te geven dat de campagne van Moore werd ondersteund door ‘de Russen'.

NY Times journalist wist al maanden van geheim project

Minstens zo bizar is het gegeven dat Scott Shane, de journalist die het New York Times artikel schreef waarin deze zogenaamde Russische bemoeienis werd onthuld, hier al maanden vanaf bleek te weten. In september sprak hij namelijk op een bijeenkomst die was georganiseerd door American Engagement Technologies, dat wordt geleid door 's voormalige ‘tech tsaar' Mikey Dickerson.

Die legde daar openlijk uit hoe AET $ 100.000,- had uitgetrokken voor de beïnvloedingscampagne van New Knowledge, zodat Republikeinse kiezers Moore zouden gaan wantrouwen, en Democratische juist boos zouden worden en extra gemotiveerd zouden zijn om op hun eigen kandidaat te gaan stemmen. Helaas lijkt deze beïnvloeding, die door Dickerson ‘Project Birmingham' werd genoemd, te hebben gewerkt, want de Republikein verloor de verkiezingen in Alabama nipt van zijn Democratische opponent.

Zwart op wit bewijs voor manipuleren verkiezingen

Morgan en New Knowledge probeerden het schandaal natuurlijk meteen te bagatelliseren door te beweren dat het slechts om een ‘onderzoeksproject' ging, maar uit een gelekt rapport van Project Birmingham zelf blijkt dat ze wel degelijk precies wisten waar ze mee bezig waren: ‘We richtten ons met een combinatie van persoonlijke accounts, astroturfing, automatische sociale media versterking en gerichte advertenties op 650.000 Alabama kiezers.'

Voordat Morgan CEO werd van New Knowledge was hij werkzaam voor DARPA, de geavanceerde onderzoeksautoriteit van het leger. Morgans partner Ryan Fox werkte 15 jaar voor de NSA, en tevens als computeranalist voor het JSOC (Joint Special Operations Command). New Knowledge werd al snel een van de belangrijkste bronnen waar de parlementaire comités zich op baseerden voor hun ‘Russiagate' beschuldigingen.

Beïnvloeding verkeerd, behalve als de ‘juiste partij' dit doet?

De vraag waarom de mainstream media in de VS, Europa en Nederland geen enkele aandacht besteedden aan deze erkende en bewezen misleidende beïnvloeding van de verkiezingen, is slechts een retorische. Immers, het blijken niet ‘de Russen' te zijn geweest, maar de Democraten zelf. En van de partij van de ‘heilige' Barack Obama en Hillary Clinton mag nog altijd geen kwaad woord worden gezegd.

Bovendien zou het nieuws de gehate Donald Trump en Vladimir Putin (opnieuw) vrijpleiten, en dat is iets dat de gevestigde Westerse orde beslist niet wil hebben.

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge

Lees ook eens verder bij de bron: xandernieuws.punt.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
euro kapot9

EU wil het grootste succesverhaal ooit vieren: de Euro bestaat alweer 20 jaar

future 1546348184

Weet wat je importeert: Vier ‘vluchtelingen’ vallen willekeurige Duitsers aan en verwonden 12 mensen