in

Islamitische Staat verklaart de oorlog aan Hamas

isis

In een executievideo heeft de (IS) in de Sinaï zijn aanhangers opgeroepen om Hamas in Gaza aan te vallen. Ondertussen lopen de spanningen tussen de twee groepen op.

“Hamas gebruikt zijn gesmokkelde wapens om datgene wat God niet heeft geopenbaard, kracht bij te zetten. Het bestrijdt ook aanhangers van de islamitische staat in Gaza en de Sinaï en verhindert de migratie van deze aanhangers van Gaza naar de Sinaï”, zegt een prediker van IS in de .

Executievideo

In de video beschuldigt IS Hamas niet te hebben kunnen verhinderen dat Donald  Jeruzalem heeft erkend als hoofdstad van Israël. Volgens IS bestrijdt Hamas Israël ook om de verkeerde redenen, namelijk om Palestina te bevrijden en niet omwille van het “valse Joodse geloof”. Andere twistpunten zijn het deelnemen aan door Hamas en het ontvangen van Iraanse steun.

De prediker roept daarna op om gerechtshoven en hoofdkwartieren van Hamas in Gaza aan te vallen, aangezien dit volgens hem “de pijlers van tirannie” zijn. De executievideo eindigt met de executie van een IS-lid. De man wordt door het hoofd geschoten omdat hij wapens smokkelde naar Hamas.

“Zionistische productie”

Hamas deed de video intussen af als een “zionistische productie”. Volgens een woordvoerder van de groep is de video een fabricatie van de “zionistische inlichtingendiensten” om een “vertekend beeld te geven van het verzet”.

Het islamistische Hamas – dat in Gaza regeert – ligt regelmatig in de clinch met radicalere jihadisten. Onlangs heeft Hamas tientallen salafisten gearresteerd. In de afgelopen maanden heeft Hamas ook de beveiliging langs de zuidgrens van Gaza met Egypte versterkt. Dit doet Hamas om Caïro ervan te overtuigen dat het IS bestrijdt.

Het harde optreden van Hamas tegen IS was een cruciaal onderdeel van het herstel van de banden tussen Hamas en Caïro. Egypte speelt sindsdien een sleutelrol in de verzoeningspogingen tussen Fatah en Hamas.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
479 e1515316708162

Honderden Afrikanen bestormen Spaanse grens

e834b10f20fd043ecd0b470de7444e90fe76e6d21db2164595f2c4 640 privacy

Bij Voorbaat Verdacht: Platform start rechtszaak en campagne over risicoprofilering met SyRI