in , , , , ,

Spelregels aangepast?! Aanwezig zijn geldt nu als handtekening en akkoord van het VN-migratiepact te Marrakesh

future 1543664750
geralt / Pixabay

Het begint schimmiger te worden omtrent het migratiepact. Nu duidelijk is dat een behoorlijk aantal westerse landen zijn die het pact niet willen gaan tekenen. Daar moet dus een creatieve oplossing voor bedacht worden.

De VN is eruit hoe dit aan te pakken, de fysieke handtekening wordt gejorist en aanwezigheid telt nu als automatisch akkoord. Kortom, is er maar 1 persoon die in de politiek zit van een land is genoeg om het land akkoord te laten gaan.

Voor Nederland die bij monde van Mark Rutte sowieso toch al gaat tekenen, zou bijvoorbeeld een Jesse Klaver of Kajsa Ollongren stiekem afreizen naar Marrakech is al voldoende zijn om akkoord te zijn met het migratiepact. Nu er dus niet echt iets ingebracht kan worden is bij deze het ‘inlegvelletje’ van Rutte teniet gedaan en in 1 klap compleet waardeloos.

Eerder had de VN ook al bedacht dat het nu of nooit is. Om die reden wordt het andere pact, de zo genoemde “Global Compact for Refugees” verplaatst naar de kerstdagen om het stiekem en snel er doorheen te rammen.

De stemming in New York was oorspronkelijk gepland voor januari. Maar in diplomatieke kringen is te horen dat dit zo goed als zeker vervroegd wordt en ‘zo snel mogelijk’ na Marrakech zal worden gepland – in december nog. De VN willen immers het momentum van Marrakech niet verloren laten gaan en vermijden dat de discussie nog weken lang blijft aanslepen. De bevolking is in de decembermaand toch saamhoriger wegens de kerstdagen en andere feestdagen. En iedereen kent ook wel iemand die een familielid heeft verloren in de december maand, dan ga je het niet hebben over de narigheden.

Rekening houdend met de kerstvakantie mag je aannemen dat er in New York zal worden gestemd in de week van 17 december.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
illegale

Italië pakt illegaliteit wel aan: strenger immigratiedecreet aangenomen door het parlement

mb islam sharia terror burka not submit any law any country

Kritiek op migratie? Vanaf 10 december 2018 een strafbaar feit!