in ,

Video’s: Bootmigranten bestormen toeristenstranden Spanje

sddefault 7

In zijn in enkele dagen tijd twee toeristenstranden bestormd door die illegaal de oversteek vanuit Noord-Afrika waagden. Zaterdag strandde een migrantenboot op een strand in Zahora, in Zuid-Spanje. En een dag hiervoor vond een zelfde incident plaats in Tarifa, op een naaktstrand zo'n 50 kilometer verder.

Eens gestrand, vluchten de – voornamelijk zwarte en mannelijke – migranten de duinen in. Enkele migranten bleven nog enkele minuten op het naaktstrand in Tarifa om eten en te vragen aan de toeristen.

https://youtube.com/watch?v=v-6hkPG-Feo

Voor heel wat Spanjaarden en zonnetoeristen is de asielcrisis wel bijzonder dicht merkbaar geweest afgelopen weekend. Op een paar Spaanse stranden zijn in twee dagen tijd evenveel bootjes vol met Zwart-Afrikaanse migranten geland. Eenmaal aan land vluchtte men de duinen in.

Een migrantenvrouw gekwetst

Beeldmateriaal opgenomen door vakantiegangers zorgen voor onthutsing in Spanje. Op de 's is te zien hoe tientallen – voornamelijk jonge Afrikaanse mannen – migranten hun rubberen boot afspringen en in de duinen verdwijnen. Toeristen zijn tevens te bemerken die zich over een migrantenvrouw ontfermen die werd gekwetst tijdens de landing. Het bizarre, maar zeker niet unieke, tafereel vond zaterdagmiddag plaats op een strand in Zahora. Dit een dag nadat eenzelfde landing plaatsvond op het naaktstrand in Tarifa vrijdag.

Ook toen keken toeristen geschokt toe hoe tientallen illegalen het strand betraden en in alle snelheid de duinen in verdwenen. Enkele migranten spraken zonnebaders op het strand aan en vroegen om drinken en eten.

(Lees verder onder de video.)

https://youtube.com/watch?v=UULOeQy95LA

Spanje nieuwe spil in asielcrisis

Het nieuws komt gelijktijdig met berichtgeving over 284 migranten die werden opgepikt op zee door de Spaanse kustwacht. Dit in meer dan 12 boten in de straat van Gibraltar. Vorige week braken ook honderden migranten Ceuta binnen, de Spaanse exclave in Noord-Afrika naast . De migranten gebruikten hierbij zelfgemaakte vlammenwerpers en ongebluste kalk. De politie sprak van “ongewoon geweld”.

Sinds de machtswissel in Spanje, ten voordele van de huidige socialistische minderheidsregering, ontvangt Spanje een pak meer . Dit effect wordt versterkt omdat Italië, dat meegeregeerd wordt door de rechtse Lega-partij, geen migranten meer opneemt. Analisten verwachten dat Spanje heel snel al het totale cijfer van 2017 zal overschrijven qua opname van migranten.

In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is illegale migratie naar Spanje maar liefst verdrievoudigd, waardoor Spanje nu bijna 40 procent van het totale aantal bootmigranten van de Middellandse Zee verwelkomt. Sinds het begin van dit jaar arriveerden meer dan 20.000 bootmigranten in Spanje. Dat is voor het eerst sinds de start van de asielcrisis in 2014-2015 meer dan in Italië, dat iets meer dan 18.000 bootmigranten zag aankomen dit jaar. Aan dit tempo ziet het er naar uit dat 2018 snel het Spaanse record van 2017 zal verbreken, toen rond de 22.000 bootmigranten in Spanje arriveerden.

Ergens in een Zuid-Spaans ziekenhuis ligt Akitalamuwebe (24) uit SubSaharië bij te komen van de kwetsuren opgelopen tijdens de landing op het strand van Europa. Die branding was nog best ruw, en dankzij die 200 PK Tohatsu die ze van George Soros hadden gekregen ging de landing iets te hard.

De ziekenhuis-WIFI geeft 5 streepjes en lachend groepsappt Akitalamuwebe naar huis.
“Het eerste wat ik zag in Europa waren een stel roomblanke tetten! Bosa! Bosa!”

Het duurt even voor zijn 600 neven en achterneven terugappen.
Stroom werkt thuis in Aanzuigistan maar een paar uur per dag

“Mooi! We komen eraan. Bosa! Bosa!”

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Juncker 1024x566

Heeft Juncker ons verkocht aan de VS

eb3db80621f4033ecd0b470de7444e90fe76e7d61ab113469df6c4 640 database

Opsporingsdatabase CIOT nog altijd niet op orde