in , , ,

Vrijheid van godsdienst en mensenrechten: géén verbod op onverdoofd slachten

dieren 1558000425
12019 / Pixabay

Een verbod op het onverdoofd ritueel slachten van dieren druist in tegen de vrijheid van godsdienst en zou daarom niet moeten worden ingevoerd. Dat zegt de Raad van State over een nieuwe poging van de Partij voor de Dieren om onverdoofd slachten aan banden te leggen.

Vandaag stuurt fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren opnieuw een wetsvoorstel naar de om onverdoofd slachten te verbieden.

In 2012 probeerde Thieme dat ook al, maar toen strandde het verbod in de Eerste Kamer na massaal protest van joodse en islamitische organisaties.

In een advies van de Raad van State, dat vandaag openbaar wordt gemaakt, staat dat een verbod ‘een te vergaande aantasting van de vrijheid van godsdienst met zich brengt'. Sommige joden en moslims willen, vanwege hun geloof, dat dieren voor de slacht niet worden verdoofd.

Het verbieden van de rituele slacht druist volgens de Raad in tegen de mensenrechten.

,,Binnen de maatschappij leeft een breed gedragen en groeiende verontwaardiging over dit extra leed.''

De Raad van State zegt het ‘belang van bescherming van dierenwelzijn' te onderschrijven, maar geeft aan dat dit niet opweegt tegen de vrijheid van godsdienst.

Lees verder bij de bron: AD.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
kan het oplossen van armoede de e1557998211417

De Westerse mesaanvallen crisis: eerste hulpen overspoeld, politie bezig met ‘hate speech’

climate science

Klimaatbelastinggeld verdwijnt in zwart gat