in

Dries aan de Griekse grens: “Geloof me, vrouwen of kinderen zie je hier écht niet. Hier staan alleen duizenden woedende jonge mannen.”

2015 05 05 13 53 08.dreigende lucht vlaggen eu en griekenland 01a e1430947455498

Vlaams Belang-parlementsleden Dries Van Langenhove en Tom Vandendriessche zaten tot woensdag in Griekenland, vlakbij de grenspost waar tienduizenden migranten het land proberen binnen te komen.

Sceptr deed verslag van het interview van Dries..

“Wat we hier zien is onwezenlijk. Dit zijn oorlogsbeelden.”, zegt Van Langenhove.

De Vlaams Belang-delegatie landde maandagmiddag in Athene om meteen een extra vlucht te nemen richting Evros, het Griekse departement dat aan Turkije grenst.

Van Langenhove en Vandendriessche bezochten er intussen vier grensposten. (bron)

“We praten hier met de grenswachters, met de lokale burgemeesters, met de bevolking. De meeste mensen zijn boos tot heel boos.”

“Sommige boeren kunnen hun velden niet meer bereiken, vissers kunnen niet meer gaan vissen. En de burgemeesters maken zich ernstig zorgen over het lot van hun inwoners.”, zegt Van Langenhove.

https://twitter.com/DVanLangenhove/status/1237304337040314369

“De mensen zijn hier echt in staat van oorlog.”

Er werd gevraagd of hij ook al heeft gesproken met de Grieken die de grens bewaken.

“Uiteraard. En die mensen voelen zich door de EU in de steek gelaten. Ze zijn ook de valse berichtgeving over wat hier gebeurt beu. De media verspreiden beelden van vrouwen en huilende kinderen.”, aldus Dries.

“Maar geloof me, vrouwen of kinderen zie je hier écht niet. Hier staan alleen duizenden woedende jonge mannen die de grenswachters en de militairen bekogelen met stenen en alles wat ze vast kunnen krijgen.

“Dit zijn geen taferelen waar je medelijden mee hebt. Hier kan je alleen maar bang van worden.”

Op de vraag of ze zelf ook onder de indruk zijn:

“Toch wel, ja. Als je op televisie beelden of foto’s ziet, dan is dat al straf. Maar daarmee geconfronteerd worden in het echt, dat is nog wat anders. De mensen zijn hier echt in staat van oorlog.”

https://twitter.com/TomVandendriess/status/1237327753319514112

“Als je migranten hier omschrijft als vluchtelingen, krijg je het hele dorp over je heen!”

Er worden verdedigingswerken uitgevoerd om die grens extra te beschermen. Er komt extra prikkeldraad aan te pas, hogere en steviger hekken.

Met graafmachines worden nieuwe drempels aangelegd. Brandweer, politie, grenswachten, het leger is in paraatheid.

De Grieken voelen aan dat dit een georganiseerde invasie is.

“Dit zijn duidelijk geen oorlogsvluchtelingen. Volgens de cijfers van de Griekse politie komt slechts 4 procent van hen uit Syrië. De rest zijn vooral Somaliërs, Pakistanen en Afghanen.’”

“De Griekse grenswachters zijn ook ónze grenswachters. Ik heb al veel bijgeleerd door rechtstreeks met hen te kunnen praten. Deze mannen wilden heel graag met mij op de foto toen hun commandant zei dat ik “the man who showed the Greek flag in parliament” was!”

Er wordt gezegd dat veel van die migranten vrijgelaten zijn uit Turkse gevangenissen. Op de vraag of Dries denkt dat die beweringen kloppen:

Lees verder bij de bron: CSTV

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
financial crisis 544944 1280 1 400x283

Coronacrisis: op een na slechtste beursdag ooit voor de AEX

de leugen waarin wij leven the l e1607644172730

De virus leugens worden steeds groter en groter